Några visdomar om du vill bli en trader…

Daytrading, eller dagshandel, innebär att man handlar med aktier eller andra typer av värdepapper, men till skillnad från traditionell handel gör tradaren många affärer per dag, syftet är nämligen att man köper och säljer dessa värdepapper bara över dagen. Detta är alltså raka motsatsen till de klassiska investeringsstrategierna där man försöker tjäna på prisrörelser som sker under ett längre tidsförlopp.

1: Var beredd att satsa

Det första du bör tänka på när det kommer till daytrading är att det inte är någon hobbyverksamhet. För att kunna tjäna bra pengar krävs det fokus och engagemang, och du kommer att behöva lägga ner mycket tid. Du behöver kunna ta snabba beslut, det handlar nämligen oftast om att göra många affärer som vardera ger en ganska liten vinst. Det är sällan som priserna hinna stiga eller sjunka överdrivet mycket under timmarna som börsen har öppet under en dag.

2: Välj rätt plattform

Om du är intresserad av aktier och trading ska du leta upp en plattform för att göra dina affärer. Världens största handelsplattform för trading heter eToro, och den bör du absolut bekanta dig närmare med. Den lämpar sig såväl för nybörjare som för proffs, här hittar du allt du behöver.

3: Öva med ett demokonto

Innan du börjar trada med dina egna, hårt förvärvade slantar, kan du öva med ett så kallat demokonto. Det är ett bra sätt att se om dina kunskaper om aktiemarknaden är tillräckligt stora för att börja tjäna pengar som daytrader.

daytrader tips

4: Välj rätt marknad

Nästa steg är att välja en marknad. Det finns fyra marknader som lämpar sig extra bra för daytrading:

  1. Aktier
  2. Index
  3. Kryptovalutor
  4. Valutor

5: Hitta en strategi

När du har valt en lämplig marknad är det läge att välja en strategi. Att vara daytrader innebär bara att du inte håller dina positioner öppna över natten, men det finns betydligt mer att tänka på än så. Vill du satsa på trender, prismönster eller mer tekniska analyser exempelvis? Analysera sedan marknadens likviditet, volatilitet och handelsvolym innan du går vidare.

6: Sätt realistiska mål

Gör upp en handelsplan. Du måste veta exakt vad du vill uppnå med din handel, och därefter sätta realistiska mål. Det tar ofta sin tid innan man börjar tjäna riktiga pengar på daytrading, eftersom det är mycket man måste lära sig först. Därför är det viktigt att ha en ordentlig plan för att hålla motivationen uppe, och se att du verkligen tar dig framåt på din väg mot målet att bli en duktig daytrader.

7: Riskhantering

Lägg upp en strategi för riskhantering. Du vill ju såklart ge dig in i daytrading för att bli en vinnare och tjäna massor med pengar, men denna business är som du säkert vet, full av risker, och ingen kommer att vinna varje gång. Bestäm dig för hur du ska begränsa dina eventuella förluster om olyckan är framme.

Föregående artikelSå Ökar Du Dina Chanser Att Vinna När Du Spelar På Jockeys
Nästa artikel5 Tips För Att Hitta Fokus När Man Arbetar Hemma
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.