Vill du slippa få CV:t slängt i soporna?

Tidigare i år gjordes en studie med över 2000 Amerikanska arbetsgivare där man ville ta reda på vad som får dem att slänga ett CV i soporna. Vissa grejer var självklara, som t.ex. stavfel. Men det var även några mindre tippade saker, som de här 6 fraserna man faktiskt ser ganska ofta, men som man uppenbarligen inte borde skriva:

1: Jag jobbar hårt

2: Jag klarar mig bra under tryck

3: Jag är en lagspelare

4: Jag är en problemlösare

5: Jag är proaktiv

6: Jag är entusiastisk

7: Jag är en god lyssnare

8: Jag är duktig på självständigt arbete

Fast det där är ju bra saker? Vad beror frustrationen på?

Med största sannolikhet så beror frustrationen över dessa fraser på att det är ett så uppenbart försök att skriva det man tror att den andra vill läsa, istället för att faktiskt bara sätt sig ned och skriva om sig själv på riktigt.

Men hur skall man få in dem om de faktiskt stämmer?

Bra fråga! Du är inte ensam om du tänker att vissa av sakerna i listan stämmer in på dig, vilket säkerligen stämmer. Men hur får man då med den informationen utan att skriva det rakt ut?
Mitt tips är att arbeta in dem i ett exempel på en arbetssituation du hanterade bra, så att det blir tydligt att du har kvalifikationerna ovan, utan att skriva det rakt ut.

Där har du det, 6 saker man inte ska skriva i sitt CV.

Föregående artikelVarför Blir Man Gråhårig?
Nästa artikelRenault Och Helly Hansen Kör Ihop – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.