Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+, det finns många sociala medier, och de håller alla på att förändra din hjärna!

Det var inte länge sedan de flesta av oss inte ens kände till uttrycket ”sociala medier”. Nu spenderar många flera timmar per dag med att ”kolla Facebook”. Men frågan är om det är positivt eller inte, det handlar ju trots allt om sociala relationer, och det är ju alltid viktigt, eller?

Här är 5 rätt otippade saker sociala medier gör med din hjärna!

1: Beroende

Sociala medier ger oss omedelbar stimulans och belöning. Precis som droger som påverkar oss fysiskt så gör den här omedelbara stimulansen att våra hjärnor sakta men säkert utvecklar ett beroende, ett beroende av sociala medier. Som du förstår skapar det en ond cirkel, och utöver den omedelbara risken med att spendera allt för mycket tid så skapar det även en känsla av abstinens, vilket kan skapa en mängd problem.

2: Multitasking

Att hela tiden skifta mellan olika internetfönster för att se vad som hänt på sociala medier och diverse forum kan verka som något positivt om man vill bli bättre på att multitaska. Men faktum är att personer som ofta skiftar mellan olika uppgifter, t.ex. Facebook, Twitter, Skriva mail och prata telefon faktiskt presterar sämre i multitasking-test än personer som tenderar att jobba med en uppgift i taget. Väldigt ironiskt va?

Men ännu viktigare är det faktum att multitasking är direkt skadligt för oss. Jag har tidigare skrivit om riskerna med multitasking, och att använda sociala medier på det sätt som många gör (skifta mellan dem och andra arbetsuppgifter) är helt vanlig multitasking. Så vi hamnar inte bara i en ofrivillig multitasking-situation, vi blir även sämre på att hantera flera olika uppgifter samtidigt.

Så påverkar sociala medier din hjärna!

Kolla in videon här nedanför ytterligare 3 saker som händer i din hjärna när du använder sociala medier!

Föregående artikel4 Tips när det kommer till att beställa vin på krogen
Nästa artikelGodzilla går i bräschen för digital distribution
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.