Vad säger ditt hem, pojke eller man???

Alla vill vi så klart bo som folk gör på MTV Cribs, men väldigt få av oss har ekonomin som stödjer det. Men man behöver inte bo i en lyxvilla för att utstråla framgång och manlighet, nej det räcker faktiskt med att ha ett genomtänkt, fräscht och personligt hem för att särskilja sig från mängden. Just därför så kan man med gott samvete säga att vissa saker i ditt hem utstrålar pojke medan andra utstrålar man, eftersom det är så enkelt att göra stor skillnad.

I den här guiden går vi igenom 3 tydliga och konkreta saker i ditt hem som avslöjar om det är en pojke eller en man som bor här.

Efter att ha läst den här guiden så är det rimligt om du känner att du behöver uppdatera ditt hem och din inredning. Men låt oss nu fokusera på listan.

1: Du har tråkig belysning

inredning belysning

Ähh jag tänder bara taklampan när jag behöver se vad jag ska göra”; ett klassiskt citat från någon som inte bryr sig så mycket, eller som inte förstått vikten av stämningsfull belysning i olika sammanhang.

En grundregel som många pojkar gör fel är att de har en alldeles för ljus taklampa. En skärmlös, ensam glödlampa på 90 watt är rent horribelt, men det är tack och lov sällan så illa hos de flesta ungkarlar. Men en ärvd lampskärm och alldeles för stark glödlampa är inte alls ovanligt. Och särskilt vanligt är att man inte har någon annan belysning än taklampan, så det blir allt eller inget om man vill tända.

Det du vill ha är minst 3 olika ljuskällor i ett vardagsrum. En taklampa för när du behöver ha god sikt. Sen vill du ha någon form av belysning framme vid tv:n och ytterligare någon form av belysning i fönstret, antingen hängande lampor eller något som står på fönsterbrädan. Har du 3 olika ljuskällor så kan du bestämma hur mycket ljus du vill ha och vilken stämning du vill ha i vardagsrummet. Ibland vill man ju bädda ned sig i soffan tillsammans och chilla så att säga, och då vill man inte ha 90 watt rätt i ögat.

2: Du har plastmatta som golv

inredning golv

Linoleum eller vinylmatta som golv är praktiskt på många sätt, men det är inte snyggt och det är ett tydligt tecken på att du antingen inte ansträngt dig för att göra ditt hem till ditt eget, eller att du helt enkelt inte bryr dig om känslan i ditt hem.

Plastmatta är sånt man har i en hyresrätt för att man måste, men äger du din egen bostad så gör du bäst i att lägga ett trägolv eller motsvarande. Att lägga klickgolv kan alla göra, det är verkligen inte så svårt som det kan verka, och effekten är ett enormt lyft av hela ditt hem.

Ett pro tip om du ska lägga golv är att samtidigt ta bort onödiga dörrposter och trösklar. En sömlös övergång mellan rummen i ditt hem är ytterligare en sak som gör enorm skillnad för känslan och mognadsgraden i ditt hem.

3: Ditt badrum är trist och opersonligt

inredning badrum

Alla har vi gått in i ett intetsägande badrum och alla har vi gått in i ett badrum där färgen på handdukarna matchar färgen på duschdrapperiet, tvålpumpen, matten och toaborst-hållaren. Vi vet båda två vilken gigantisk skillnad det är på upplevelsen i dessa rum. Det sjuka är att det krävs väldigt lite för att få till en personlig och lyxig känsla i ett badrum. Det räcker med de ovan nämnda sakerna och kanske några doftpinnar för 100kr. Totalt kanske du behöver lägga 1200kr för att få ditt badrum riktigt fräscht och personligt. Vilket gör detta till en väldigt bra punkt, för det är varken svårt eller dyrt att ha ett fräscht och mysigt badrum. Ett opersonligt och trist badrum så desto mer om dig.

Sen måste du så klart hålla rent, du måste skrubba fogarna mellan kakelplattorna och göra rent handfatet ordentligt varje gång du rakar dig. Toaborsten måste bytas 2 gånger per år och handdukarna måste vara rena, men det är bara vanlig hygien och inte riktigt skillnaden mellan pojke och man, snarare mellan gris och människa.

Sammanfattningsvis

Det finns hundratals småsaker som avslöjar om det är en man eller en pojke som bor i ett hem, men några av de mest uppenbara är dessa 3 saker:

  1. Du har tråkig och icke genomtänkt belysning – En 90 wattslampa mitt i taket är definitionen av pojkrum.
  2. Du har plastmatta som golv – Linoleum och vinly är praktiskt, men det är också fult och opersonligt som attan.
  3. Ditt badrum är trist och opersonligt – För runt 1000 kr kan du ge ditt badrum en extreme home makeover. Har du inte redan insett det och gjort något åt det så är det en hård pojkstämpel.

Lycka till med inredningen!

Föregående artikelStickad Kavaj – Stilinspiration För Moderna Män
Nästa artikelHängslen – En Komplett Stilguide Till Allt Om Hängslen För Män!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.