Anrika Marshall tar med sin härliga design till mobilhyllan

Om du har lite koll på musik- och ljudvärlden så vet du at Marshall är gamla i gemet. De har en solid bakgrund som tillverkare av förstärkare och andra ljuddetaljer som många av de stora legenderna har använt sig av, nu ger de sig för första gången in på mobilmarknaden.

Marshall London är deras första telefon, och Sverige är det första landet den lanseras i. Min första tanke när jag ser den är: ”Jäklar vad snygg!”. Man får den där härliga retro-känslan som från Marshalls högtalare och förstärkare. och inte minst så matchar den alla bärbara Marshall-högtalare som blivit så oerhört populära den senaste tiden.

Det var den korta inledningen, nu kastar vi oss in i vår Marshall London-recension!

Design

Här har Marshall sannerligen lyckats. Telefonen andas Marshalls anrika designarv. Bakpanelen ser ut som klassisk Marshall-förstärkare och hela telefonens chassi är i ett väldigt trevligt mjukplast-gummi-hybrid-aktigt material som ger en ett perfekt grepp och en skön känsla, den glider inte omkring i handen när man använder den helt enkelt.

Telefonen i helhet ser ut som en klassisk Marshallförstärkare i miniatyr, vilket är ett enormt plus. Även om vi gillar ren design i form av glas och metall så är det ruggigt snyggt med en telefon som har en egen identitet på det här sättet.

Marshall London Recension 2

 Prestanda

Kraft

En av telefonens märkbara svagheter är processorkraften, pressar man den lite genom att skifta mellan flera krävande appar (Hearthstone, Internet med en bild-tung sida och Youtube) så känner man att det stundvis går rätt trögt. Men sedan får man ta det med en nypa salt, för hur ofta sitter man och måste kolla ett Youtubeklipp mitt i en Hearthstone-match och sedan omedelbart gå in och kolla senast modekollektionen från Ralph Lauren? Inte så ofta.
Men vi vill ändå peka ut svagheten så att du inte köper Marshall London som en arbetstelefon och förväntar dig att skifta mellan Powerpoint, Excel och en videochatt i Skype samtidigt. Marshall är en telefon för musikälskare, inte Techies.

Ljud

Som man kan förvänta sig så är ljudet riktigt bra. Med sitt separata ljudkort (på de flesta mobiler är det en del av moderkortet) och dubbla hörlurs- och mikrofoningångar så får man ett rent och fint ljud. Gillar du att mecka med ljudet så kan du även glädjas åt att telefonen har en equaliser där du kan ställa in allt efter dina egna preferenser. Equalisern följer med dig genom hela telefonen och du kan lätt ställa in snabbval och skifta mellan dem. Så oavsett vad du har för preferenser när det gäller musik och ljud så kan du få det som du vill.

Kameran

Kameran gör sitt jobb väldigt bra i optimala förhållanden. Fantastisk färgåtergivning och ett härligt djup i bilderna. När förhållandena blir mindre bra däremot, t.ex. om man vill ta en bild på något som rör sig snabbt, så får den lite svårt att fokusera. Här märker man än en gång av Marshall Londons DNA, det är en musiktelefon, inte telefon med en monsterkamera.

Marshall London recension 3

Funktioner

Marshall London kör senaste versionen av Android, vilket självklart ger dig tillgång till hela Google Plays apputbud. Så grundfunktionerna är desamma som alla nya Androidtelefoner.

Det som gör London unik är den härliga, analoga volymkontrollen i form av ett scrollhjul i mässing på telefonens högra sida. En riktigt snygg detalj som gör det enkelt och tillfredställande att ändra volymen.

När vi ändå snacka om mässing så sitter det ytterligare en härlig detalj på ovansidan, en musikknapp. Klickar du på den mässingsfärgade musikknappen så får du upp alla musiktjänster du har i telefonen. Allt från musik lagrad på enheten till Spotify och liknande tjänster. Ett jäkligt smidigt sätt att sätta musik i fokus!

En annan funktion värd att nämna är de dubbla hörlursuttagen, som låter två personer lyssna på t.ex. en Podcast eller musik under en flygtur, smidigt och ett skönt sätt att göra telefonen unik.
Är du DJ så kan det vara intressant att veta att de dubbla hörlursutgångarna funkar som två separata kanaler, det gör DJ-appar oerhört mycket mer intressanta än de tidigare varit, inga fler förgreningskopplingar, med London är det bara att köra, rätt i mixerbordet!

Låt oss fortsätta rabbla funktioner

Dubbla mikrofoner gör även att telefonen är exceptionellt bra på att ta upp ljud, så funderar du t.ex. på att spela in en Podcast (få saker är ju så modernt som det just nu) så är Marshall London en telefon du bör titta närmare på. Med dubbla mikrofoner blir ljudet som spelas in riktigt bra bara när telefonen ligger på ett bord, så är du inte i toppskicktet bland Podcast-inspelare så kan du komma undan utan en massa fancy mikrofoner och grejer.

Marshall London recension 4

Användbarhet

Det här är en faktor man sällan ser i recensioner av teknikprylar nu för tiden. Alla fokuserar på att skriva ut hur många ghz processorn är på eller hur många pixlar skärmen har. Eftersom vi inte tycker att sånt är speciellt kul så antar vi att du inte heller tycker det. Så vi fokuserar på de lite mer greppbara detaljerna, användbarheten t.ex.

Användbarhet är lite av en mix av hur väl något funkar och hur det känns när man använder det. Här känner vi att Marshall glänser. Telefonen omges av ett stort musikfokus, så man förväntar sig ju en grym upplevelse på den fronten, och de lyckas de med.
Ett separat ljudkort gör att telefonen har märkbart bättre ljud, de kraftfulla högtalarna gör att den funkar nästa lika bra som bärbar högtalare på grillfesten som en separat sådan.

Det är lätt att få tillgång till din musik via musikknappen på ovansidan och volymhjulet är tillfredställande att använda.

Rent och fint Android

London kör en så ren installation av Android som möjligt, så du slipper att telefonen är fylld av en massa jox och onödiga appar som du aldrig kommer använda. Det innebär också att Marshall kan komma med uppdateringar markant mycket snabbare än de tillverkare som kör egna varianter av Android. Så när det dyker upp skadliga buggar och säkerhetshål så kan du lugnt sitta ned i båten, eftersom din telefon kan uppdateras veckor snabbare än de från andra tillverkare.

I det stora hela är Marshall härlig att använda, det man vill göra funkar bra, att få fram sin musik är extremt smidigt och inne i telefonen är allt rent och snyggt.

Slutligen

Skulle du klassa dig själv som musikälskare och är du sugen på en ny telefon, men inte riktigt behöver ett power house i form av prestanda? Då är Marshall London med största sannolikhet en lika bra match för dig som en flaska Jack Daniels är för Slash.

ÖVERSIKT
Design
9.5
Funktioner
8
Prestanda
6
Användbarhet
9
Föregående artikelVilken Är Den Farligaste Sporten? Här Är Topp 5!
Nästa artikelÄr Banan Nyttigt? Ohhh Ja, Här 7 Fördelar Med Det Böjda Guldet
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
marshall-london-recension<h3>Vi Gillar</h3> Designen! Ljudet! Känslan! <h3>Vi Ogillar</h3> Priset är lite väl högt, och för den prislappen hade prestandan kunnat vara aningen högre