Lite tips som gör helgen mer angenäm…

Enligt siffror från filmsajten Filmtopp.se från 2019 fortsätter streamingföretaget Netflix att skörda framgångar. Enligt Filmtopp ska Netflix ha nått hisnande 148 miljoner prenumeranter – en siffra som idag mycket väl kan ha passerat 150-miljonersstrecket.

Även om andra tjänster innehar en del av streamingmarknaden; HBO, Amazon Prime och svenska Viaplay för att nämna några, fortsätter Netflix att dominera marknaden. Den som prenumererar på tjänsten känner väl igen det breda utbudet och att det ständigt pumpas ut nya filmer och serier som håller tittarna i ett fast grepp. Med klassiska tittarfavoriter som The Crown och 80-talsinspirerade succén Stranger Things har Netflix visat att de inte bara kan bjuda på bred, lättsmält underhållning utan även kritikerrosade verk som håller säsong efter säsong. Utanför den kommersiella marknaden hittar vi bland annat SVT Play som innehåller ett gediget och kostnadsfritt utbud av dokumentärer, kulturprogram, film och serier för den som är sugen på att krypa till kojs framför teven, paddan eller datorn och titta på något. Även Kanal 5 har Dplay, där vissa program förvisso är förbehållna betalande prenumeranter, medan andra finns tillgängliga gratis såsom storsuccén Wahlgrens Värld, reality-serien med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso. För dig som är sugen på myshelg med serier och film har vi laddat upp med några av våra bästa tips.

Oceans Eleven, Hollywoodfilm i Las Vegas-miljö

Oceans Eleven, en bombastisk Hollywoodfilm som baseras på en förlaga från 60-talet där bland annat skönsjungande skådespelaren Frank Sinatra hade en av huvudrollerna, har några år på nacken nu (den första filmen i serien släpptes 2001) men är mycket sevärd. Det rör sig om en stjärnspäckad och påkostad film som kretsar kring ett sofistikerat rånargäng som har för avsikt att utföra ett flertal rån samtidigt på olika casinon i Las Vegas. Med skådespelare som George Clooney, Brad Pitt och Julia Roberts för att nämna några namn är det kanske inte så konstigt att filmen blev en succé när det begav sig och fortfarande har det eminenta betyget om 7.7 på filmsajten IMDB.

serietips stranger things
Bonustips: Har du inte redan sett serien ”Stranger Things” så är det hög tid att göra det nu!

Tiger King – dokumentärserien som fängslat tittarna

Nyligen släpptes Tiger King på Netflix, dokumentärserien i sju delar om den excentriske och dynamiska tigerskötaren och zoo-ägaren Joe Exotic som har fångat den breda tittarskarans intresse. Det har blivit något av en snackis och populärkulturellt fenomen i form av memes på Instagram och komediklipp där skådisar tolkar Joe Exotic som karaktär. I korthet går dokumentärserien på att vi under flera års lopp får följa Joe som har en passion för tigrar som han omvandlat till en lukrativ karriär. Till sitt eget zoo bjuder han in betalande gäster som får tillfälle att kela med och skåda de majestätiska rovdjuren på nära håll. Precis som vilken annan spännande dokumentärserie som helst slutar dock inte historien här. Joe Exotics ärkefiende Carol Baskin arbetar även hon parallellt med tigrar men i djurskyddssyfte och mellan dessa två utspelar sig en tragikomisk rivalitet som medför stor dramatik och underhållning.

Unstoppable, historien om Bethany Hamilton

Bethany Hamilton är professionell surfare och växte upp vid havet i Hawaii där hon lärde sig surfa. Något som börjar som en hobby utvecklas så småningom till en passion när Hamilton börjar avancera som surfare och vinna alltfler tävlingar i sin åldersgrupp. Efter en incident (som jag väljer att inte spoila för tittarna) finner sig dock Hamilton fysiskt begränsad och ifrågasätter huruvida hon någonsin kommer att kunna surfa professionellt igen. I dokumentärfilmen Unstoppable skildras Hamilton i ett närgånget porträtt med flera tillbakablickar genom gamla videoklipp och vi får höra såväl henne själv som andra i hennes närhet berätta om hennes livs största utmaning. Tittaren har vid det här laget kanske redan listat ut att Hamilton inte bara lär sig surfa igen utan att hon även fortsätter att skörda framgångar, olyckan till trots. Dokumentären är mycket sevärd eftersom den inte bara ger en unik inblick i surfvärlden (ackompanjerat av fantastiska bilder av hav och natur) utan även ger oss en läxa i vad hårt arbete och ihärdighet innebär.

Föregående artikelInternationella Gin & Tonic-dagen – Så Gör Du Den Bästa GT:n!
Nästa artikel5 Underbara Och Populära Resmål För Pensionärer
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!