Vem vinner Idol 2019???

Idol 2019 är i full gång när Sveriges musiktalanger samlas i hopp om att just de ska bli Sveriges nästa stora artist. Även om programmet kanske inte håller den nivå den gjorde de första säsongerna berör talangtävlingen svenskar i alla åldrar. Så är även fallet under 2019 års upplaga och det är killarnas år verkar det som. Juryn är som vanligt bestående av fyra personer. Den här upplagan är det Kisthti Tomita, Nikki Amini, Alexander Kronlund och Anders Bagge som guidar de tävlande. Programledare för den femtonde säsongen är Per Lernström precis som under de sju senaste upplagorna.

Vilka deltar i Idol 2019?

Efter flera tusen deltagare och nästan lika många avsitt från audition-turnén var det 12 deltagare som tog sig till veckofinalerna. Nu återstår åtta deltagare men redan nu har det bildats ett toppskikt. När vi tar oss en titt på odds på idol 2019 är det endast fem av de åtta deltagarna det erbjuds odds på. Anledningen är att det inte är tillåtet för spelbolag att erbjuda spel på deltagare som är under 18 år. Därför avser oddsen vinnarna bland just dessa specifika tävlande.

Odds idol 2019 – odds hämtade från Bet365 på ”vinnare”

  1. Christoffer Hamberg – 2,00
  2. Astrid Risberg – 4,50
  3. Gottfrid Krantz – 4,50
  4. Freddie Liljegren – 7,00
  5. Kim Lilja – 16,00

Blir det Christoffer Hamberg som vinner Idol 2019?

Undertecknad tror att Christoffer Hamberg är den som vinner Idol 2019. Sedan första audition har han imponerat stort och med sina 191 cm går han hem i stugorna. Christoffer har den perfekta storyn för att gå hem i ett program som idol också. Utan någon tidigare karriär i musiken har Christoffer pluggat möbelrestaurering via en hantverksakademi. Tack vare medverkandet i Idol har han dock valt att skjuta sista året i skolan till framtiden för att kunna satsa 100% på musiken.

En lång och snygg hantverkare som också kan sjunga! Givetvis är det material för en idol-segrare och oddsen visar också tydligt att det är Christoffer Hamberg som är stor favorit till slutsegern. Han har gått från klarhet till klarhet samtidigt som han fortsätter att utvecklats. Dessutom är han i den perfekta åldern som når alla tittare. Han är inte för gammal för att tonårstjejerna (också de som röstar mest) inte ska gilla honom. Dessutom är han tillräckligt gammal och charmig för att 40+ ska uppskatta honom också.

Lägg till att han varje gång har haft ett klockrent låtval. Att sjunga på svenska har visat sig vara helt rätt och varje låt sedan första veckofinalen har varit på just svenska och suttit som en smäck. I första deltävlingen sjöng han Elton Johns ”I'm still Standing”. Därefter har tittarna fått njuta av idel svenska låtar som ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, ”Älska mig” och ”Det börjar verka kärlek, banne mig”

Christoffer är en deltagare perfekt för Idol helt enkelt och det förvånar inte om det är han som står som segrare och ett skivkontrakt när tävlingen är över.

Idol genom historien

Idol skapades av Simon Fuller från Storbritannien och nådde Sverige 2004. De första säsongerna blev en stor succé och flera av deltagarna blev rikskändisar och är så fortfarande. De senaste åren har det kanske inte gett samma genomslag eftersom formatet vattnats ur något. Även om åldersgränsen varit 16 år – och det kommit nya talanger som fyllt just 16 varje år – är det svårt att år efter år bibehålla samma nivå på de tävlande. Första upplagan vanns av Daniel Lindström men det var tvåan Darin Zanyar som skulle få den största karriären. Andra deltagare som fått bra karriärer från säsong 1-7 är Måns Zelmerlöw, Agnes Carlsson, Marie Picasso, Amanda Jenssen, Robin Bengtsson, Loreen, Anna Bergendahl, Danny Saucedo, Erik Segerstedt, Sibel Redzep och Andreas Weise.

Därefter har det inte gått lika bra för deltagarna förutom ett undantag. På sin höjd har vi någon melodifestival-deltagare som exempelvis Frans och Lisa Ajax, men det är Chris Kläfford som är den som skaffat sig internationell karriär. Hans deltagande i Americas Got Talent har gjort honom till ett hyfsat namn i USA vilket är mer än man kan säga om de andra deltagarna från säsong 7-14. Sedan är också Chris på en egen nivå röstmässigt och frågan är om någon deltagare i den svenska Idol-historien har haft en kraftiga pipa än Kläfford?

Var kan jag se Idol 2019 och när är finalen?

Samtliga program kan du se i direktsändning hos TV4 eller på TV4 play om du hellre vill streama eller se programmen i efterhand. Alla tidigare avsnitt av Idol finns att se på TV4 Play inklusive massvis av extramaterial som intervjuer, eftersnack och höjdpunkter från veckan som gått. Finalen av Idol 2019 går i Ericsson Globe den 6 december.

Föregående artikel9 Makalöst Förvirrande Bilder – OBS. Humor!
Nästa artikelFörsta Utgåvan av Casino Royale – Såld på auktion!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.