Funderar du på att resa till Portugal???

Mellan Spanien och Atlanten ligger Portugal, ett traditionellt land i ett europeiskt sammanhang. Här finns en unik atmosfär, till skillnad från någon annan plats i världen. Huvudstaden Lissabon erbjuder en pittoresk charm som är svår att motstå. De mest eftertraktade områdena för lyxiga boenden är Chiado och Lapa. Den mest kända regionen i Portugal är exklusiva Algarve med sin gröna natur och några av de vackraste stränderna i Europa. Det finns flera områden med lyxfastigheter som Vale do Lobo, Albufeira och Vilamoura. Där finns exklusiva, moderna lägenheter och strandpromenader med alla moderna bekvämligheter.

En av de lyxigaste villorna man kan hyra i området heter Villa Griza. Det är en fantastisk 5-rumsvilla belägen vid den prestigefyllda golfbanan Quinta do Lago. Fastigheten erbjuder rymliga sovrum som är smakfullt inredda, med ett badrum för varje sovrum. Köket är utrustat till högsta standard, och det finns en rymlig lounge och matplats. I källaren finns spelrum, biljardbord och TV-rum, och på utsidan har man en magnifik pool med solstolar, vackert anlagda trädgårdar och omfattande terrasser med grill. Det är ett perfekt ställe att varva ner och njuta av miljön. Man är självklart uppkopplad till wifi och kabel-TV, det finns tvättrum och städerska.

lyxigt semesterboende i portugal

Semesterboende i Portugal

Det blir oftare mycket billigare, särskilt om man är många som reser, och man får en mer genuin upplevelse när man hyr ett fint semesterboende i Portugal än när man bor på hotell. Då har man precis alla bekvämligheter man har hemma, men det är lite mer privat än att bo på en resort eller på ett hotell. Man kan enkelt fixa mat själv eller tvätta om man behöver, och man kommer närmare lokalbefolkningen och får en bättre känsla för landet.

Om man vill bo i Algarve så är Villa Penina Majestic en riktigt lyxig och privat villa i Penina Golf Course, nära Alvor och Portimão. Här finns allt – stad, stränder och landsbygd. Man har dessutom privat och exklusiv tillgång till själva golfbanan från villan. Här har man ett supermodernt boende med uppvärmd jacuzzi, uppvärmd utomhuspool, tennisbana, gym, barnpool, minigolf, poolbar , bordtennis, cyklar, vackra trädgårdar och mycket mer. Villan har 8 stora sviter med varsitt badrum, och två av dem har dessutom eget vardagsrum. Perfekt om man är flera familjer som åker tillsammans. Köket är modernt och fullt utrustat, och det finns stora matsalar och vardagsrum. Alla utomhusområden har nattbelysning.

Det finns också andra kuststäder som lockar köpare, till exempel Cascais som erbjuder en vacker sandstrand och ett trevligt centrum, eller Sintra som andas aristokrati och elit. Porto är känt för sitt vin, och det är en tilltalande stad med ett modernt centrum och lyxfastigheter. Det är den näst största staden i Portugal, och har blivit framröstad som den bästa resedestinationen i Europa mer än en gång. Lissabon har en atmosfär som både är nostalgisk, modern och gammal, men det är även en av de mest moderna europeiska huvudstäderna. Staden har branta lutande gator, kaklade byggnader, spårvagnar som klättrar uppför i det gamla centrumet och en fantastisk utsikt från Alfama.

Avenida Liberdade och Chiado är områden i hög efterfrågan både för dem som är intresserade av att öppna en butik eller restaurang samt dem som söker en lyxig takvåning. Önskar man en mer bohemisk livsstil kan man hyra en lägenhet i Bairro Alto, ett distrikt fullt av prestigefyllda barer och restauranger och ett levande nattliv. Områdena Belém och Restelo är hem för många ambassader och aristokratiska familjer, och att bo här är synonymt med status. Lissabon är utan tvekan en lockande destination för dem som söker kultur, raffinerat kök, livskvalitet och ett idealiskt klimat.

resa till portugal

Algarve

Algarve är den sydligaste delen av Portugal. Här finns vackra stränder och smaragdgrönt vatten. Orterna Portimão och Albufeira är mycket kosmopolitiska och fulla av liv både dag och natt. Om man gillar vattensport, särskilt windsurfing, är en takvåning i Sagres ett perfekt val. Quinta do Lago, Vale do Lobo och Almancil – den så kallade Golden Triangle of the Algarve – blir allt mer eftertraktade av utlänningar som letar efter lyxiga och bekväma bostäder. Hela regionen är full av golfbanor och lyxhotell som är redo att erbjuda de rika turisterna oförglömliga upplevelser.

Ett av lyxboendena man kan hyra här är Villa Solar do Mar, som ligger bara 800 meter från stränderna i Praia Senhora Rocha och Cova Redonda. Det är ett lugnt område där några av de mest kända resorterna i Algarve är baserade. Villan är mycket bra beläget i ett centralt område i Algarve. Det ingår cyklar, men man kan enkelt gå till stränder, stormarknad, restauranger och kaféer i närheten. Man har havsutsikt från nästan alla hörn av den moderna och fräscha villan. Den är helt inhägnad och har ett stort gräsfält som omger den uppvärmda poolen och jacuzzin. Här finns terrasser och grill och även en utomhus matsal. Det finns många sovrum, badrum och stora sociala ytor, toppmodernt kök, gym och biljardbord.

Föregående artikelDärför Bör Du Äga Minst En Skräddarsydd Skjorta!
Nästa artikelVarför Är Jetlag Värre Från Väst Till Öst? – Enkelt Förklarat
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.