Svensk sommar, den är ju för jäkla härlig

Eftersom inget är så härligt som Svensk sommar så vill vi tipsa dig om de bästa stränderna i Sverige! För även om det är kul att åka utomlands så är det svårt att slå vår härliga sommar när den är som bäst.

Listan är helt utan någon inbördes ordning.

1: Sudersand – Fårö (Gotland)

På nordvästra Fårö ligger den makalösa stranden Sudersand. Kritvit sand, vackra sanddyner och precis lagom långgrund, Sudersand är utan tvekan en av Sveriges absolut bästa stränder.

Hur tar man sig hit?

Båt från Nynäshamn är första steget. Sedan kör du förslagsvis bil norrut till Fårö och sedan ytterligare en bit norrut till Sudersand. Skall du hit så blir det en veckas semester som gäller, för att vara på Gotland och Fårö kortare än så är bara frustrerande.

bästa stränderna i Sverige
Sudersand, en av de bästa stränderna i Sverige!

2: Stora Trälviken – Varberg

Getterön ligger utanför Varberg. Här finns ett par riktigt härliga badvikar, en av dem är Stora Trälviken (nej, du kommer inte hitta gigantiska slavar här). Getterön är ett naturreservat som varit populärt sedan början av 1900-talet.

Sanden är vackert pudrig och i närheten finns klippor att dyka i ifrån.

Hur tar jag mig hit?

Från Varberg kör du 6 kilometer västerut. Alternativt så tar du färjan från Varberg centrum.

3: Böda Sand

Böda Sand är Sveriges längsta sandstrand. 2 mil lång och precis så fin som en nästintill ökänt omnämnd strand bör vara.

Hur tar jag mig hit?

Böda Sand ligger på Öland, så det är bara att bränna ner med bilen och följa skyltarna. Passa på att käka Gyros i Kalmar också! Ohyggligt mycket bättre än i Stockholm.

bästa stränderna i Sverige
Böda är alltid Böda

4: Blå Lagunen – Gotland

På Norra Gotland ligger naturfenomenet Blå Lagunen. Som du förstår av namnet så är vattnet riktigt spektakulärt. Det är blått på riktigt så att säga.
Nackdelen är dock att du knappast är ensam om att vilja uppleva det här kalkbrottet, och eftersom det inte är en anlagd strand som är gjord för att rymma tusentals människor så kan det bli rätt trångt.

Hur tar jag mig hit?

Båten till Gotland från Nynänshamn, sedan kör du norrut ca 6 mil på väg 148 tills det är skyltat ”Blå Lagunen”. Varsågod.

bästa stränderna i Sverige
Det är svårt att slå färgen på vattnet i Blå Lagunen på Gotland

5: Skanörs havsbad

I naturreservatet Flommen ligger Skanörs havsbad. Stränderna är vita, långa och kantade av vackra sanddyner. I närheten ligger en småbåtshamn där du hittar caféer, restauranger och fiskrökerier. Klockrent.

Hur hittar jag hit?

Kör mot Skanör, följ sedan skyltarna mot hamnen. I närheten av hamnen hittar du en parkering som är till för badgäster.

bästa stränderna i Sverige
Skanörs havsbad dominerar i södra Sverige

Klä dig rätt på stranden!

På tal om stränder så bör du kolla in vår stora, men enkla, guide till strandkläder. Där hittar du allt om hur du klär dig snyggt på stranden eller resorten.

Följ oss på Instagram!

Vi finns även på Instagram, där är vi lite annorlunda. Vi postar en blandning av korta sammanfattningar av våra tusentals guider som finns här på siten, inspirerande bilder och härliga tävlingar – vi skulle bli glada om du följde oss där.

Till Obsid på Instagram

Föregående artikelPassande Gåvor Till Den Som Fyller 50!
Nästa artikel5 Välkända Breitling-klockor Från 1915 Fram Tills Idag
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.