Gör inte bara det klassiska, gör något nytt …

USA är ett resmål som är populärt bland svenskarna, och det är kanske inte så konstigt. USA är stort och har många pärlor, och på många sätt känns det som att amerikanarna är svenskarnas raka motsats när det kommer till personligheten. Därför blir det ett land som är extra intressant att besöka för oss som lever för nya intryck och upplevelser.

Sedan USA är så stort, och mångkulturellt, finns här någonting som passar alla smaker. Vissa drömmer om storstadslivet i New York, andra vill ha strandhäng och fest i Miami och några vill ha en kulturell upplevelse i San Francisco. För den som inte har något emot att lägga lite längre tid på semestern, så kan man hyra bil och resa längs den legendariska Route 66 (numera heter den dock Interstate 40) som sträcker sig från Illinois i öst till Kalifornien i väst.

Vart du än vill åka i USA, så rekommenderar vi att du gör din egen upplevelse unik. Finns det någonting tråkigare än att besöka ett nytt resmål bara för att göra exakt samma sak som alla andra turister? Nej, skippa turistfällorna och kolla in våra tips över alternativa aktiviteter i två av USA’s mest besökta städer.

New York

saker att göra i usa new yoek

New York är en av världens mest berömda platser, och definitionen av ordet storstad. Här flockas drivor av turister runt populära sightseeing-föremål som Frihetsgudinnan, Empire State Building och Times Square. Men har du flera dagar i staden kan du enkelt beta av alla dessa på en dag, och därefter prova på några av New Yorks mindre välkända nöjesaktiviteter.

Ta en Brooklyn Pizza Tour

Napoli må vara pizzans födelseplats, men New York är i princip lika känt för sina slices som Italien är för sin Margherita. Om du inte är rädd för att gå över dina rekommenderade dagliga kalorier, så kan vi tipsa om att ta en Pizza Tour i Brooklyn, som är den borough som har den bästa pizzan enligt de flesta. Det finns massor av Tours att välja mellan, och vi kan även rekommendera att du skippar frukosten (och kanske även middagen) för denna aktivitet.

new york pizza style

Besök en Night Court

Vill du göra någonting helt annorlunda under semestern så kan du under natten besöka The New York City Criminal Court. Allt du behöver göra är att gå igenom säkerhetskontrollen, tömma fickorna och ta av dig bältet. Därefter får du en helt unik inblick i det amerikanska rättssystemet, när du tar plats i rättssalen för att se åtalen läsas upp och borgenssummor sättas. Vi talar här om åtal rörande allt från småstölder till rån och mord. Detta är något som är både bisarrt och spännande, och någonting du kommer komma ihåg en lång tid framöver.

Las Vegas

saker att göra i usa las vegas

Det är enkelt att förknippa Las Vegas med en sak, och endast det: casinon. Här är två andra alternativa aktiviteter som gör att du aldrig kommer att glömma ditt Las Vegas-besök.

Besök Neon Boneyard

Lär dig mer om Las Vegas historia på ett högst annorlunda vis. The Neon Museum ägnar sig åt att samla, restaurera och ställa ut ikoniska Neon-skyltar från

Las Vegas många olika etablissemang. Neon Boulevard kallas deras huvudkollektion, och är en boulevard som kantas av över 200 gamla skyltar. Besöker du dessutom muséet efter mörkrets inbrott så lyses skyltarna upp, vilket ger en väldigt häftig upplevelse.

Ställ in siktet på en skjutbana

En av de mest kontroversiella sakerna som USA är känt för är dess förkärlek för skjutvapen. Man kan så klart tycka vad man vill om det. Men när man ändå är i landet så kan man passa på att prova på skytte under kontrollerade former.

Battlefield Las Vegas är den ultimata skjutbana för dig som vill prova på olika vapen. Här kan du testa på att skuta med både pistoler, automatvapen och granatkastare. Battlefield Las Vegas erbjuder ett flertal paket som du kan använda för att skräddarsy din upplevelse.
Vi hoppas att dessa förslag på aktiviteter kan hjälpa dig att göra din USA-resa mer minnesvärd. Har du förlag på fler alternativa turistnöjen i andra städer så får du gärna mejla in tips till oss. Trevlig resa!

Föregående artikelVarför Blir CBD-olja Mer Och Mer Populär?
Nästa artikelDet Bästa Sättet Att Uppleva Europa: Fem Fantastiska Flodkryssningar
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.