Här är 5 självklara saker ”Fog City” har att erbjuda!

I Norra delarna av Kalifornien ligger den stad i USA som påminner mest om Sverige. Det kan vara det välutvecklade organiska tänket, den rimliga kommunaltrafiken eller närheten till vattnet som gör det. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är en fantastisk stad!

Har du funderat på att åka till Fog City (det är ofantligt mycket dimma här, därav namnet) så kan det vara värt att investera 5 minuter och 43 sekunder på att läsa den här listan med, vad som enligt mig är 5 saker man måste göra i San Francisco!

1: Clam Chowder i Fishermans Warf

saker-man-måste-göra-i-San-Francisco-5
Fisherman's Wharf, ett klassiskt turiststråk, men väl värt det!

Fishermans Warf är utan tvekan den turist-tätaste stadsdelen, men det är ju rätt logiskt med tanke på att det är härifrån båtturerna till Alcatraz går.

Som namnet avslöjar så är det fisk och skaldjur som gäller här, och speciellt den klassiska Clawm Chowdern som äts ut en enorm surdegsfralla! Mustigt, smakrikt och riktigt jäkla nice.

Men det är inte bara Claw Chowder och San Francisco-kepsar som gäller, på Pier 39 ligger det nämligen hundratals sjölejon och softar hela dagarna, på riktigt. Mitt i stan är det alltså en sjölejon-koloni som stortrivs bland alla turister (läs matrester). Jäkligt udda, men du vet vad man säger, allt är större i USA, de nöjer sig inte med gråsparvar som äter rester, det skall vara sjölejon.

2: Alcatraz

Vad vore en San Francisco-lista utan att nämna Alcatraz. Fängelseön är en av världens mest kända sevärdheter och huserar ett stort antal historier.
Kanske den mest kända är den om fångarna som eventuellt lyckades fly, en händelse som det senare blev film av och som Myth Busters gett sig på.

Alcatraz är så populärt att jag rekommenderar att du bokar en biljett någon vecka innan du skall dit. Du vill inte vara den som står i hamnen och trängs som en sucker när de släpper sista-minuten-biljetterna.

För mer info, och biljetter till dagsturer, kolla in Viator.com.

3: Golden Gatebron

Ironiskt nog så är Goldengatebron varken den högsta eller den längsta bron i San Franciscos bay area. Men det är den överlägset snyggaste!

Som en orange jätte skjuter den upp ur havet och höjs i dimman. Ja, dimman är det enskilt största problemet med den här sevädheten, för 9 av 10 dagar är den totalt täckt av den.
Så tro inte att du kommer kunna se Golden Gatebron bara så där, oddsen är kraftigt emot dig. Själv fick jag kolla varje morgon hur vädret såg ut och planera min dag därefter. Till slut blev det en dimmfri förmiddag och jag kunde ta mig ut till den mäkta bron.

4: Muir Woods

saker-man-måste-göra-i-San-Francisco-6
Muir Woods är hem åt världens högsta träd

Gigantiska Redwoodträd är ett av norra Kaliforniens stora naturfenomen. Vid havet ligger Muir Woods, ett naturreservat där den högsta sortens Redwood växer, 'Costal Redwood'.
Oavsett om du bara planerat en slapp storstadsresa så är det värt en dag att ta dig ut till Muir Woods och se den magnifika naturen.

För mer info, och biljetter till dagsturer, kolla in Viator.com.

5: Mariot Hotells skybar – The View

saker-man-måste-göra-i-San-Francisco-7
The View är definitivt en av de 5 saker man måste göra i San Francisco!

Baren 'The View' har, som namnet avslöjar, en magnifik utsikt. På 39e våningen får du en fullständig panorama över skyskraporna, hamnen och Golden Gatebron i fjärran. Ta en öl och kontemplera lite.

Det finns tusen grejer till

Kolla in San Francisco Travel för mängder med andra härliga saker att smaka, göra och kolla på!

Föregående artikelSingapore Sling – En Hundraårig Klassiker
Nästa artikelNosgoth – Slakta vampyrer eller människor, your choice! – Sponsrad video-
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.