Har du varit i Älvkarleby?

Inte jag heller, men det har de 15 deltagarna utvalda av Vattenfall för att delta i deras hackaton som arrangerades den 17-18 Juni i år. Ett hackaton där allt handlade om framtidens energi.

Hackaton?

En rimlig fråga. Inom utvecklingskretsar, vare sig fysisk utveckling (sånt Vattenfall primärt sysslar med) eller digital utveckling (sånt Mojang och Facebook primärt ägnar sig åt), så kallar man ”korta” intensiva arbetsmöten eller arbetssammankomster där man ska utveckla något nytt eller specifikt för hackatons – en naturlig sammanslagning av att hacka något och ordet maraton. Man samlas på någon praktiskt ställe och sen sätter man sig helt enkelt bara ned och kör. I Vattenfalls fall så körde de extremt intensivt i 2 dagar.

Men varför?

Vattenfall vill så klart ha den mest innovativa och framtidssäkra energin. Så syftet med deras hackaton var att samla en braintrust som under 2 dagar skulle ta fram idéer på hur man skulle kunna utvinna framtidens energi. Och man kan minst sagt säga att de lyckades. Under 2 dagar så kom de fram till 150 unika idéer som sedan kokades ned till 3 stycken prototypfilmer som i detalj presenterar nya sätt att utvinna energi. Minst sagt intensivt, nästan lite som ett maraton…

 

I samband med allt detta så spelar de även in en serie videor för att dokumentera hela processen från idé till hackaton till framtidens energi! Här nedanför ser du del 3 i deras serie. Du hittar även alla prototypfilmerna på vattenfall.se/framtidens-energi/


 

Bryr du dig om var din el kommer ifrån?

Bryr du dig om var din el kommer ifrån?

View Results

Loading ... Loading ...

 

*Detta inlägg är reklam*

Föregående artikelFå Mer Muskler – 7 Saker Att Göra Utanför Gymmet!
Nästa artikelFinal Fantasy XII – The Zodiac Age Remaster! – *Reklam*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.