Hur kommer det sig egentligen???

Många av oss gillar att då och då testa våran tur, en del oftare än andra. Vinst är inte garanterad och många gånger kan vi även bli riktigt besvikna. Så vad är det då som får oss att försöka om och om igen? Finns det några gemensamma mänskliga faktorer som får oss att inte ge upp och fortsätta hoppas? Här går vi till botten med vilka faktorer som kan tänkas ligga bakom vårt lotterispelande:

1: Vårt hopp väcks till liv

Vi har alla någon form av hopp, något vi vill ska förändras i livet och en lotterivinst kan öppna upp för enormt många nya möjligheter. När vi deltar i en EuroJackpot-dragning kan vi inte hålla hoppet borta att det kanske är vårt liv som står på tur att förändras. Våra drömmars tur att slå in. Att köpa en lott gentemot chansen att uppfylla alla våra drömmar kan verka som en rimlig investering.

2: Drömmen om att vara ekonomiskt oberoende

Hur låter tanken att aldrig mer behöva oroa dig för att inte ha råd att köpa något? Att alltid ha garanterade pengar som kommer in och att du kanske inte behöver jobba så mycket som du gör idag, eller alls? Troligen ganska befriande för många. Då det är vanligt att vi skjuter upp många saker så som resor, kläder och hus tills vi har mer pengar, blir det mesta möjligt om vi blir ekonomiskt oberoende.

varför spelar man på lotto

3: Den spännande kicken

Många gånger när vi spelar på lotto är vi inte helt långt ifrån någon form av vinst. Kanske inte jackpotten, men någon mindre vinst, eller så har vi en del av numren rätt. När detta händer sätts belöningssystemet inom oss igång. Den här ”Nära ögat-känslan” som vi vill uppleva om och om igen så vi fortsätter att försöka, för vem vet, nästa gång kanske det blir vinst?

4: Vana och tradition

Att spela på lotto är en gammal och omtyckt tradition för många. Vi kanske har växt upp med att våra föräldrar eller farföräldrar spelade när vi var yngre och det kan ha blivit någon slags tradition hemma att välja ut våra lyckonummer för att sedan sitta i tv soffan tillsammans och spänt vänta på att våra nummer ska dyka upp. Denna tradition har även utvecklats vidare och går nu även att nå via internet och appar.

5: Inspirerande vinnarberättelser

Ibland hör vi talas om människor vars liv har förändrats drastiskt under ett enda ögonblick, efter att de vunnit på lotto. Deras liv har helt plötsligt tagit en vändning och de betalar av alla sina skulder, reser till sina drömplatser och köper sina drömhus. Hoppet smyger då upp på oss och vi känner inspiration. Har det hänt andra, varför skulle det inte även kunna hända en själv?

Vi är alla olika och fungerar på olika sätt, dock har vi även en hel del gemensamma faktorer som människor och kan nog känna igen oss i denna artikel på ett eller annat sätt om vi brukar spela på lotto. Oavsett om det resulterar i vinst eller inte kan vi nog alla behöva en dos av optimism och att få drömma oss bort lite då och då.

Föregående artikelBahama Mama – Kennedys Favoritdrink! Typ…
Nästa artikelDestiny 2 – MMORPFPS När Det Är Som Ultra-Bäst!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.