Vad kan vara mer tillfredställande än att mosa 5000 Jello Shots???

Här i Norden har vi väldigt varierande väglag, under ett år så får vi faktiskt uppleva alla typer av väglag som finns, allt från asfalt hal av gassande sol till frusen grusväg. Eftersom vi har så varierande vägförhållanden så ställer det en hel del krav på både bilen och däcken. Däcken behöver så klart ha bra mönsterdjup och grepp, men nu för tiden är det inte bara däcken som gör jobbet, i moderna bilar finns ofta inbyggda system som hjälper oss att hålla greppet!

Entré: Maza CX-5

Mazdas nya modell, CX-5 har tagit det här med smarta sensorer till nästa nivå, både när det gäller tekniken, men också hur de testar den.
I CX-5 finns det 27 stycken sensorer som kontrollerar vägförhållandena över 200 gånger per sekund! Det är rätt ofta…
Så, det var kort om tekniken som hjälper oss att hålla greppet på vägen. Men hur var det nu med testet?

Jello Shots-fest!

För att se om de här 27 sensorerna gjorde sitt jobb så bokade Mazda en flyghangar och radade upp 5000 stora Jello Shots i en snyggt kurvig formation, denna matta av Jello skulle stå för det ultimata testet av tidigare nämnda sensorer.

I videon nedan så kan du både se hur testet gick, och uppleva den där tillfredställande känslan av när någon kör över 5000 Jello Shots med en bil! *mys*.

Läs mer om Mazda CX-5 AWD här.P.s. ”Ok, fine, de kanske använde sig av icke-alkoholhaltiga gelé-klumpar, men det är dels mycket jobbigare att skriva 5 gånger och heller inte lika roligt som att säga att det är just Jello Shots de kör över”Text

Vad hade du helst kört över med en bil?

View Results

Loading ... Loading ...

*Detta inlägg är reklam i samarbete med Mazda*

Föregående artikelHur Gör Man Sockerlag? – Ett Grundrecept Och 4 Sköna Variationer!
Nästa artikelHIV-Test Hemma – Så Funkar Det, Och Därför Är Det En Bra Idé
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.