Höst är = ny iPad!

Precis som tidigare år så kom den en ny iPad mitt i höstmörkret. Det är mycket av det samma, men också mycket coola nyheter. Här är de 6 mest intressanta nyheterna i iPad Air 2!

Som alltid är Apple snabba på att säga saker som att ”Det här är vår bästa release någonsin!”, som de säger varje gång de släpper något. Men även om den typen av uttalanden är lite tjatiga så finns det i självklart riktigt coola nyheter i iPad Air 2! Här är de 6 mest intressanta och efterlängtade, allt i vår iPad Air 2 recension!

1. Högre upplösning och en reflexfri skärm!

Rent storleksmässigt är skärmen identisk med iPad Air 1. På 9,7 tum har den en upplösning på 2048 × 1536 pixlar. Upplösningen är helt otrolig. Bläddrar du igenom dina högupplösta bilder så kommer det se snudd på bättre ut än verkligheten.

Den största nyheten är dock att skärmen har en ny anti-reflex-teknik. Det innebär att den reflekterar 56% mindre än den förra modellen. Något som märks tydligt om man använder den utomhus.

2. Lite vassare film

Tyvärr kan vi inte filma i 4K-upplöst video än. Men två mikrofoner gör att det blir betydligt bättre ljudupptagning. Det är lite tråkigt att Apple inte uppgraderar kameran till just 4K, eftersom ett par Androidtelefoner (LG G3 och Sony Xperia Z3) klarar detta i dagsläget. Apple har alltid haft riktigt bra kameror och den nya kraftfulla processorn borde klara av detta..

3. Fetare kamera

Äntligen uppgraderar de kameran från 5 till 8 mega pixlar. Det innebär att du nu kommer kunna ta bilder som gör iPadens skärm rättvisa. Precis som på iPhone 6 och iPhone 6 Plus får du också de nya funktionerna

  • Slow motion
  • Time Lapes
  • Panorama i upp till 43 mega pixlar
  • Burst mode
iPad Air 2 recension kamera
Den nya kameran bjuder på lite välbehövliga uppgraderingar

 4. En ny kraftfull processor

En ny och betydligt bättre processor innebär många saker. Bättre spel, coolare appar och funktioner och en allmänt härligare och mjukare upplevelse. Det är ingen idé att gå in på specifikationer men den nya A8-processorn är den samma som du hittar i iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Kortfattat är den 40% snabbare än den tidigare processorn.

iPad Air 2 recension
Den nya processorn innebär att vi kan förvänta oss ännu snyggare spel!

5. Fingeravtrycksläsare

Här är något jag tycker är jäkligt nice. Innan jag hade fingeravtrycksläsare på min iPhone så tänkte jag inte att jag skulle bry mig så mycket om det. Men nu när jag kör med det ett tag så skulle jag ”aldrig palla” gå tillbaka till att slå in min kod 100 gånger om dagen.

Nya iPad Air 2 har alltså samma sorts fingeravtrycksläsare som iPhone 6 och iPhone 6 Plus, vilket gör den lite skönare att använda.

6: Lättare!

En riktigt härlig nyhet med iPad Air 2 är hur lätt den är. När jag jämför med min iPad 1 och 2 så känns de som tegelstenar, man blir liksom trött i handen av att hålla dem när man läser. Men inte nu längre. På ca 440 gram så är den en fröjd att använda.

Vad tycker du?

Har jag missat något? Eller tycker du tvärtom? Förtjänar den 16/10? Skriv en kommentar!

Vad får den för betyg då?

All in all så är det en väntad uppdatering av iPaden. Inget chockerande eller grandiost, men en hel del trevliga uppdateringar.

Just eftersom det inte händer så mycket med iPaden så blir det en release som inte väcker så mycket känslor. Men bara för det så får man inte glömma bort hur extremt välproducerad Apples iPad faktiskt är. Så en klassisk 9a känns rimlig.

ÖVERSIKT
Design
9,5
Användbarhet
9,5
Prestanda
9
Funktioner
8
Föregående artikel”Hur ofta kollar man mobilen?” Självklart finns det en app som vet
Nästa artikelHolger Bags – Ett snyggt sätt att ladda telefonen på språng!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
ipad-air-2-recension-en-snabb-genomkorare-av-nya-paddan<h3>Vi gillar</h3> Snabbheten, vikten och anti-reflex-tekniken! <h3>Vi ogillar</h3> Det känns inte som att det "händer något" med iPaden som produkt, det finns heller ingen 4K-inspelning