Det var i Palo Alto det hände…

Känner du igen bilden här ovanför? Troligtvis har du sett den några tusen gånger, för det är nämligen världens mest sedda bild, det är bakgrundsbilden för Windows XP.

Bilden togs av fotografen Chuck O'rear för 21 år sedan, lite norr om hans hem i San Fransisco. Det var inte någon planerad bild, han var inte utsänd av Microsoft för att ta ett foto som skulle bli deras nya bakgrundsbild, utan det bara hände.

Chuck var ute och åkte bild med sin flickvän. Det var bara en helt vanlig dag när Chuck plötsligt insåg att de körde förbi det perfekta motivet. Böljande gröna vingårdar med perfekt blå himmel bakom. Han hoppade snabbt ur bilen och började fota. Resten är som man säger, historia.

Sedan bilden togs har Chuck rest till jordens alla hörn, där han tagit tusentals magnifika bilder åt tidningen National Geographic.

Det är dags igen

Eftersom Chucks fantastiska bild av det böljande gröna gräset minst sagt slog igenom stort (världens mest sedda bild måste väl ändå anses vara ett bra betyg) så kände Flygbolaget Lufthansa att de gärna ville försöka göra samma sak som Microsoft lyckades med.

Därför sände de ut honom på en ny resa, men den här gången var det planerat. De ville att han skulle ta en bild som kunde slå Windows XP-bakgrunden. Men hur? Jo, genom få folk att använda någon av hans bilder som bakgrundsbild på sin smartphone.

Hjälp Chuck genom att tävla om en fantastisk resa,

Vi tittar på vår smartphone 264 gånger per dag… Ja, det stämmer faktiskt, i snitt tittar vi på vår skärm över 260 gånger! Så du kan ju tänka dig hur fort det skulle gå att slå Chucks förra bild om våra skärmar prydas av en av hans nya bilder.

Det är här du kommer in i bilden. Om du klickar på videon nedanför så kommer du till Lufthansas kampanjsida; New Angles of America, där du kan ladda ned en av Chucks bilder och samtidigt vara med och tävla om en resa till platsen där bilden togs. Oavsett vilken bild du väljer så kan jag garantera att det är ett fantastiskt vackert resmål.

Här nedanför är en kort video om Chucks Windows-XP-bild samt om tävlingen du kan vara med i. Klicka på videon för att komma till tävlingssidan.

Vilket resmål väljer du?

Vart skulle du helst resa?

View Results

Loading ... Loading ...

*Detta inlägg är reklam i samarbete med Lufthansa*

Föregående artikelSå Väljer Du Klocka Efter Tillfälle – 4 Situationer Att Tänka På
Nästa artikelMini Electric, Stilfullt, Grönt Och Jäkligt Coolt – *Reklam*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.