Svensk innovation när den är som bäst…

Har du någon gång planerat att köpt något i en webbshop, och när du kommer till kassan så skriver du bara in namn och postnummer, och sen vips så är allt redan färdigifyllt och klart? Inga onödiga fält att fylla utan bara smoooooooth helt enkelt. Du kanske inte vet det, men det var det Svenska företaget Klarna som uppfann det konceptet som kallas ”Klarna Checkout”, den enkla kassan. Så tack vare lite tidlös Svensk innovation, precis som skiftnyckeln, så kan vi nu handla grejer sjukt snabbt och helt och hållet utan en massa larv!

Men vägen till smooth var inte så smooth

Men även om det är sjukt smooth att handla nu så var vägen dit långt ifrån smoooooth.

Killarna som grundade Klarna pluggade år 2005 på Handelshögskolan i Stockholm. Där deltog de i Handles årliga entreprenörskapstävling och hade konceptet bakom Klarna som sitt bidrag.
Men juryn det året måste ha varit full eller nått för bidraget kom sist i tävlingen.

Men killarna bakom Klarna trodde på sin idé, trots att inte juryn gjorde det. Så i mitten av 2005 grundade de, med hjälp av inkubatorn SSE Business Lab AB bolaget Kreditor Europe AB. Men nu var bara bolaget grundat, och det skulle krävas ytterligare 7 år av hårt arbete, ett flertal sammanslagningar, uppköp, och investeringsrundor innan vi landade där vi är nu. Ja det var alltså 2012 som ”Klarna Checkout” lanserades.

Men det blev ju sjukt bra, nu är Klarna inte bara en tjänst, utan ett koncept och en kvalitétsstämpel inom online-handel.
Idag använder 64.000 handlare i 18 länder Klarnas lösning. Så man får väl säga att den där juryn borde se sig om efter nya jobb, för att se potential, det kan de verkligen inte.

Nästa gång du handlar något på nätet ska du med andra ord se till att njuta av lite Svensk innovation. Och låt oss nu tillsammans njuta av lite Svensk kreativitet, och titta på Klarnas senaste reklamfilm där en mellanfet snubbe personifierar konceptet Smoooooth genom att låta ett par baslådor göra vågor i fettet på hans mage, för det är helt enkelt smooooooth, precis som Klarna.

Vad är mest smooooth egentligen?

Vad är mest smooooth?

View Results

Loading ... Loading ...

*Detta inlägg är reklam i samarbete med Klarna*

Föregående artikelNäshår – Så Trimmar, Klipper Eller Vaxar Du Bort Näshåret!
Nästa artikelGratis Jämförelsetjänst Gör Det Lättare Att Hitta Ett Rättvist Lån
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.