Varför envisas folk med att inte vilja förstå?

Alldeles nyligen annonserade Arlandagymnasiet att de kommer att erbjuda gymnasieprogram dedikerade till E-sport, helt vanliga Esport-gymnasium alltså. Hösten 2015 planeras de första eleverna att tas in och konkurrensen verkar bli mördande då det endast finns plats för 7 elever.
Fantastiskt säger vi!

Men som alltid så rasar både traditionella och Sociala Medier när något nytt kommer. ”Idiotiskt” ”Det ballar ur” och ”När kommer första gymnasieskolan som lockar med knark och sex för att få mer skolpeng?”, är exempel på kommentarer som florerar på nätet. Helt ogrundade, det är svårt att inte slå sig för pannan över nivån av idioti.

Det är tydligt vad det handlar om

Det absolut tydligaste i hela den här ”stormen” är att det framstår som att folk helt enkelt vägrar att förstå hur världen fungerar. E-sport genererar stora pengar och är en av väldens snabbat växande sporter, det är nu en av de sporter med flest utövare i världen. Och om det finns pengar någonstans så är det ju dumt att ignorera den möjligheten. Det är lite det hela vår civilisation är uppbyggd kring.

Esport-gymnasium
Det finns enorma pengar inom E-sport, och där det finns pengar finns det rimliga anledningar att etablera sig

Det är ingen som helst skillnad på Esport-gymansium och Fotbollsgymnasium

Fotbollsgymnasiet är en allmänt vedertagen del av Svensk utbildning. Det är dock ingen som rasar över att ungdomar spelar fotboll (eller innebandy för den delen) på bästa utbildningstid, hur kan det vara annorlunda från att gamea?

Fotbollsgymnasiet går ut på att träna upp elever och släppa ut dem i en extremt konkurrensutsatt värld där de förväntas bli professionella fotbollsspelare.
Varför? För att de skall kunna tjäna stora pengar till Sveriges rike och stärka landets varumärke så klart.

E-sportlinjen går ut på att träna upp elever och släppa ut dem i en växande värld som är långt ifrån att peaka. Allt med förhoppningen om att de skall bli framträdande inom sin sport.
Varför? För att de skall kunna tjäna stora pengar till Sveriges rike och stärka landets varumärke så klart.

Låt oss heller inte glömma att Sverige är ett mycket framträdande land inom E-sport, medan vi knappt är en medelmåtta inom Fotboll.

De som rasar vill inte förstå

Slutsatsen jag drar är därför att de som rasar över att Svenska elever snart kommer kunna söka sig till ett Esport-gymnasium helt enkelt inte vill förstå. De önskar att vi levde på 1700-talet, åt rovor och roade oss genom att sjunga sånger vid brasan. Men tack och lov så brukar bakåtsträvarna försvinna med tiden.

Något som däremot inte kommer försvinna med tiden, det är E-sport.

Föregående artikelHur gör man McDonalds pommes? En ingenjör går baklänges!
Nästa artikelVärldens bästa bågskytt – Lars Andersen skjuter 3 pilar på 0.6 sekunder
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.