Hur skulle du hantera tusentals arga rebeller???

Det var den 4e April 2004 som en Amerikansk pluton var ute på rutinuppdrag i Bagdad när de plötsligt blev attackerade av tusentals Afganska rebeller. Den här händelsen har i militära kretsar kommit att kallas ”Black Sunday” och har nu alltså blivit till en dramaserie, filmad av National Geographic.

Serien baseras på den bästsäljande boken av författaren Martha Raddatz, som i sin tur alltså baserat sin bok på de verkligen händelserna som utspelade sig i Bagdad 2004.

”Black Sunday” är även namnet på seriens första avsnitt som börjar med att soldaterna förbereder sig för att ge sig ut på ett rutinmässigt räddningsuppdrag i stadsdelen Sadrstaden i Bagdad.
Serien är fördelat på 8 stycken 1 timme långa avsnitt och i den får vi följa både soldaterna i deras uppdrag, men även deras familjer som förgås av oro hemma i Texas.

Nu på söndag, den 5e November kl 22:00 har serien premiär, och du kan se trailern för det första avsnittet här nedanför.

 

Har du gjort militärtjänstgöring?

Har du tjänstgjort i militären (efter lumpen alltså)

View Results

Loading ... Loading ...

 

*Detta inlägg är reklam i samarbete med National Geographic*

Föregående artikelDen Bokstavliga Svartklubben
Nästa artikelBahama Mama – Kennedys Favoritdrink! Typ…
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.