Sporttokig? Plocka i så fall fram almanackan och anteckna..

Februari är i full gång, så vi har listat de 3 hetaste sporthändelserna som du bara inte vill missa!

Vinter-OS

vinteros korea

Vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea är redan i full gång och Sverige har redan skördat framgångar i form av guld för Charlotte Kalla och Stina Nilsson, samt en silvermedalj för unge Sebastian Samuelsson i skidskytte. Och mer spännande finns att se fram emot!
Några av de kommande höjdpunkterna är givetvis herrarnas ishockeyturnering, där Sverige har Norge, Tyskland och Finland i gruppen, damernas och herrarnas curling, samt damernas stafett i längdskidor.

När och var?

OS i Pyeongchang pågår den 9 – 25 februari. Nedan är dagarna för några av spelens höjdpunkter:

 • 14 februari: Curling: herrarnas och damernas grundspel
 • 15 februari: Ishockey herrar: Norge – Sverige
 • 16 februari: Ishockey herrar: Sverige – Tyskland
 • 17 februari: Ishockey damer, kvartsfinaler
 • 18 februari: Ishockey herrar, Sverige – Finland
 • 19 februari: Ishockey damer, semifinal
 • 20 februari: Skidskytte, mixed, stafett
 • 21 februari: Ishockey herrar, kvartsfinal
 • 22 februari: Ishockey damer, final
 • 23 februari: Ishockey herrar, semifinal. Skidskytte herrar, stafett
 • 24 februari: Alpint, lagtävling. Längdskidor, herrar, 50 km masstart
 • 25 februari: Ishockey herrar, final. Längdskidor damer, 30 km masstart

Champions Leagues åttondelsfinaler

sport i februari

Efter ett långt vinteruppehåll drar Europas hetaste fotbollsturnering igång igen i mitten av februari. I den första åttondelsfinalen, som spelas den 13 februari kl 20:45, ställs förra årets finallag Juventus mot Tottenham på Juventus Stadium i Turin. Enligt https://www.casinofeber.se går Juventus in som starka favoriter med ett vinnarodds på 2.20.
Andra heta åttondelsfinaler är Real Madrid – Paris SG (14 feb), Chelsea – Barcelona (20 feb) och Sevilla – Manchester United (21 feb).

När och var?

Den första omgången av Champions Leagues åttondelsfinaler spelas mellan och 13, 14, 20 och 21 februari och returmötena 6, 7, 13 och 14 mars.
De flesta Champions League-matcherna sänds i TV6 eller Viasat Fotboll.

Östersunds äventyr i Europa League

sport i februari

Östersunds framgångar ute i Europa har fått många att tappa hakan. Efter att laget lyckats med den otroliga bedriften att slå ut både Galatasaray och PAOK i kvalet var de flesta experter övertygade om att resan skulle ta slut i gruppspelet. Gruppen bestod trots allt av svårt motstånd i form av Hertha Berlin och Athletic Bilbao.
Men Östersund motbevisade tvivlarna ännu en gång och efter en makalös insats i gruppspelet med bland annat kryss hemma mot Bilbao och dubbla segrar mot ukrainska Zorya Luhansk är laget nu vidare till Europa Leagues sextondelsfinal. Här ställs man dock mot ett motstånd av en helt annan kaliber: Arsenal.

När och var?

Den första matchen mellan Östersund och Arsenal spelas den 15 februari kl 19:05 och returmatchen den 22 februari kl 21:05. Den första matchen kommer att visas i Kanal 5. I vilken kanal returmatchen eventuellt visas är ännu inte fastställt.

Föregående artikelHIV-Test Hemma – Så Funkar Det, Och Därför Är Det En Bra Idé
Nästa artikelVärldens Farligaste Mat – Topp 7 Saker Du Helt Enkelt Ska Undvika
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!