Nej, pochette är inte en slags äggrätt

Som du säkert kan lista ut av bilden ovanför så är Pochette ett namn för den fantastiska accessoaren bröstnäsduken.

Denna enkla men viktiga accessoar kan göra stordåd för din outfit, utan att vare sig kosta mycket eller vara svår eller obekväm att bära upp.
Näst efter klockan så är bröstnäsduken definitivt både den viktigaste och den mest effektfulla accessoaren.

marinbla-brostnasduk-monstrad-paisley

Hur viker man en pochette?

För att göra ditt liv enklare så har vi samlat allt du behöver veta om hur man viker en pochette/bröstnäsduk i vår guide: ”Hur viker man en bröstnäsduk?”. Där finns videoguider till hur du viker de 5 mest klassiska stilarna. Bland annat don drapers ikoniska raka vikning.

Skall pochetten matcha skjortan eller slipsen?

Det här är en riktigt intressant fråga. Söker man efter bilder på pochetter så hittar man tusentals välarrangerade bilder där pochetten och slipsen matchar till perfektion. Så det är ju lätt att tro att tanken är att de skall matcha. Men det är helt enkelt bara en missuppfattning allt för många har.

Vi gör ett litet experiment, jämför de här två bilderna:

skall pochetten matcha slipsen eller skjortan

Man ser direkt att outfiten till vänster har mer finess. Den högra påminner väldigt mycket om någon som står i en hotellreception, eller jobbar på bank. För att skapa en bra balans i din outfit så skall du alltid matcha pochetten med skjortan, inte slipsen eller flugan!

Slutsats

Pochette är ett annat namn för bröstnäsduk och en av de viktigaste accessoarerna en man kan äga.

Föregående artikelDags Att Måla Om Hemma? Toppen, För Här Är 8 Tips Och Råd!
Nästa artikelTekniken Bakom Dagens Nätcasinon
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.