Visste du att det finns över 200 second hand-butiker i Stockholm?

Du lever i informationseran. Det är en ung tidsålder som avspeglar medvetenhet och engagemang på en helt ny nivå. Second hand är en av alla trender som bubblat upp de senaste åren. Faktum är att det kanske inte är en trend, det har blivit lite av vardag för många.

Men vem gillar inte att göra ett kap och samtidigt utöka garderoben med en schysst skinnpaj i kalvläder eller hitta en perfekt sittmöbel i rotting till gårdsbalkongen.

Vi lockas inte enbart av gammal lukt, låga priser och den trendiga andan. Även historien spelar in. Det är något speciellt med att köpa grejer som bär på en berättelse. Varken du eller den som säljer prylarna kanske har koll på det men det finns en viss mystik över det hela.

När du kliver in i en Second hand butik vet du egentligen inte innan vad du kommer finna. Det är inte samma sak som att gå till Stadium och köpa senaste löparjackan.

Det finns uppemot 200 butiker med Second hand kläder i Stockholm. För att hitta rätt ställe har vi lokaliserat de 5 bästa butikerna.

Myrorna i Sundbyberg

Om du letar efter en välsorterad trendavdelning kommer Myrorna inte göra dig besviken. Leta efter tröjor, gärna stickat, ett par ”nya” skor eller varför inte jeans.

Jeans som förövrigt är ett plagg du kan lita på alltid fungerar – second hand eller inte.

Beyond Retro på Åsögatan

Om du verkligen har tiden med dig kan vi varmt rekommendera Beyond Retro. Denna butik är på sätt och vis själva definitionen av en butik som säljer Second hand kläder i Stockholm. Om du dessutom letar efter den där sköna amerikanska, lite rebelliska looken, har du hittat helt rätt. Sweatshirts från Tommy Hilfiger, Levis jeans, Hawaiiskjortor eller varför inte en helrätt vindjacka från Reebok.

Erikshjälpen Second Hand – Masmo, Vårby

Även om Erikshjälpen många gånger är platsen för att hitta möbler går det att fynda även kläder. Exempelvis trenchcoats och kavajer är hett. Vi har även fyndat en hel del skinnprodukter i form av skor och väskor på Erikshjälpen.

Herr Judit på Hornsgatan

Om du letar efter second hand kläder i Stockholm, är man och har en extra slant över – då missar du inte Herr Judit. Detta är klart en av Stockholms bästa butiker för second hand kläder.

Totalt har de tre butiker i stan och den på Hornsgatan är lite mer casual. Butiken på Sibyllegatan är mer inriktad på kostymer och dressade plagg medan den på Krukmakargatan (stenkast från Hornsgatan) är fokuserad på endast inredning.

Herr Judit har även en webbutik som är perfekt för den late second hand shopparen. Typ mig själv.

Stadsmissionen – Nytorget

På Skånegatan 75 ligger Stadsmissionens trendbutik. Det är något billigare än Herr Judit och här finns kända märken som Acne eller Whyred. Butiken har också skor, smycken och väskor.

Butiken har också emellanåt olika teman. Exempel på tema är Svart/Vit. Då går allt till försäljning i detta tema. Kreativt.

Föregående artikelVad betyder DadBod? – Det senaste Internetfenomenet förklarat
Nästa artikelTom Collins – Citron Och Gin I En Fantastisk Blandning!
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."