Eton shirts creative director är trött på ”jävla skjortor” och skapar något nytt

Förra veckan hade vi privilegiet att besöka Konstnärshuset i Stockholm för att se samarbetskollektionen mellan Eton Shirts och den brittiska konstnären John Clark.

Väl på plats bjöds det, som sig bör, både på snittar och mousserande vin. Men anledningen till att alla var där, var givetvis för att se den nya kollektionen hos Eton Shirts som baserats på verk av John Clark.

När vi pratade med Clark, talade han brett och länge om hur hans konst har präglats av melankoli och vad han ville kalla “livets små minidödar”. Clark kommer för övrigt, till vår stora förtjusning, från spelbranschen sedan innan, då han jobbade som Creative Director på Sony. Konsten, och bakgrunden i spel bäddade för ett riktigt trevligt samtal.

När vi snackade med Sebastian Dollinger, Creative Director på Eton, ville han poängtera att samarbetet inte var något PR-trick. Sebastian och Clark träffades när de båda delade lokal i Cambridge 2010. De kom bra överens och Sebastian passade helt enkelt på att trycka två skjortor baserade på Clarks verk. Det vi fick se under evenemanget var alltså blott en produkt av en vänskaplig relation.

Utöver två skjortor fick vi även se ett gäng accessoarer, i form av två slipsar, två bröstnäsdukar och en scarf.

Eton bröstnäsduk john clark
En bröstnäsduk, som görs sig riktigt bra med det subtila motivet ”veil”. Elegant
eton skjorta john clark veil
John Clarks motiv ”veil” pryder varenda millimeter av den här skjortan
Eton scarf john clark
En riktigt snygg scarf med ”veil-motivet”
eton skjorta john clark
En klassisk skjorta fram, men på ryggen döljer sig ett konstvek. Snyggt!

Alla produkter från kollektionen går att köpa på någon av Etons butiker i Stockholm, London och New York. Eller via deras Webbshop.

Föregående artikelValresultat 2014 – Alla partiers resultat!
Nästa artikelPulled Beef recept – En svinhet chili!
En inbiten nörd med ett stort intresse för Whisky och IPA:s. Den där jobbiga, pretentiösa killen, med andra ord. Fritiden spenderas mer än gärna med inortodoxa samtalsämnen och något gott samt rökigt att avnjuta till.