Movember-mustaschen borde börja bli buskig vid det här laget. Så här håller du den, och alla andra mustascher fräscha och snygga

Att ta hand om en mustasch är ett underskattat arbete, att bara låta den växa gör att du kommer se ut som en grottmänniska efter ganska kort tid. Här är 3 tips för att hålla din mustasch fräsch och trevlig.

Köp en skäggsax

För att hålla mustaschen i trim och i rätt form så kommer du behöva en skäggsax. En liten, spetsig och vass sax som låter dig ansa mustaschen och forma den som du vill ha den. Utan en skäggsax så blir den lätt vildvuxen och hänger ned över läppen vilket gör att maten lätt fastnar i den.

Skaffa en passande kam

Att kamma mustashen låter kanske lite överdrivet, men när den börjar bli längre så spretar gärna hårstråna åt alla möjliga håll och kanter. En smidig liten kam gör den betydligt mycket prydligare.

Glöm inte bort att tvätta mustaschen

Matrester och dryck fastnar lätt i en buskig mustasch, vilket är otroligt ofräscht och helt enkelt bara katastrof. Tvätta mustaschen regelbundet, skölj gärna ur den några gånger per dag om den är så pass buskig att du är i riskzonen för att sila din mat genom den.

Slutord

Skall du ha en mustasch så måste du komma ihåg att ta hand om om din mustasch! Annars ser du bara helt sinnessjuk ut.

Föregående artikelGränsen för rattfylla i olika länder – Enorma skillnader världen över
Nästa artikelVanFord – Först en episk splitt, nu en episk Mashup
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.