Visste du att man inte skall ha de här grejerna i kylen?

Det kan kännas naturligt att bara slänga in all möjlig typ av mat i kylskåpet. Det hjälper ju trots allt att hålla maten färsk längre, och man vill ju inte ha en mass rutten mat hemma.
Men faktum är att all mat inte mår bättre i kylen, och det håller faktiskt inte alls längre där inne.

Här är 7 olika typer av matvaror som du absolut inte skall förvara i kylskåpet.

1: Olivolja

Olivolja tenderar att bli nästan smörlik i konsistensen när den förvaras i kylskåpet, vilket gör den svår att jobba med och inte alls lika fruktig i smaken.

2: Bröd

Kylan gör att brödet torkar snabbare än om det förvaras ute på diskbänken eller i skafferiet. Vill du att det skall hålla sig fräscht längre så bör du frysa det. Optimalt är om du förvarar bröd maximalt 4 dagar ute på bänken. Skall du ta längre tid än så på dig att äta upp det så bör du frysa in det istället.

Matvaror Man Inte Skall Ha I Kylen bröd

3: Örter

Precis som kaffe så suger örter till sig av alla andra smaker och dofter från övrig mat i kylskåpet. Skall du prompt förvara dem i kylen så bör du plasta in dem ordentligt.

4: Kaffe

Malet kaffe är ungefär som en svamp och suger därför åt sig av alla andra dofter och smaker i kylskåpet. Jag vet inte hur sugen du är på att dricka lök-kaffe, men personligen skippar jag gärna det.

Utöver att kaffet suger åt sig av alla smaker och dofter så kommer även fukten att dras ur kaffet, och med fukten försvinner en del av den rika smaken.

Matvaror Man Inte Skall Ha I Kylen kaffe

5: Vitlök

När vitlök förvaras i kylen så blir de snabbt gummi-aktiga och möglar snabbare än om de ligger i skafferiet eller kryddskåpet. Och som om inte det var illa nog så ändrar de sällan utseende, oavsett som är mögliga eller ej. Så du kan se den där vitlöken som ligger i botten av kylen en vecka, och tro att du har färsk vitlök hemma, men egentligen så har den varit möglig hela tiden. #fail

6: Honung

Som du kan läsa i vår artikel: ”16 Fakta som låter som helt vanliga lögner” så blir honung aldrig gammal, hur länge den än står där i sin burk. Men något den däremot kan bli är svår att jobba med. Förvarar du honung i kylskåpet så kommer sockret i honugen att kristallisera sig och vätskan kommer till viss del att separera. Honung förvarar du helt enkelt bäst i kryddskåpet.

Matvaror Man Inte Skall Ha I Kylen honung

7: Potatis

Fukten och kylan i kylskåpet skapar problem för stärkelsen i potatisen, vilket i sin tur leder till att de blir mjuka och i största allmänhet väldigt onice.

Föregående artikelLär Dig All Aussie Slang Du Behöver, På 4 Minuter
Nästa artikelHär Är Ett Översättningsprov Du Aldrig Kommer Klara
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!