Ta dig tid, gör det till en ritual…

Vardagen är allt som ofta en fin linje mellan jobb och avkoppling. Vi kämpar, vi sliter, och när dagen är slut drömmer vi om att maxa vår lediga tid till det yttersta. Men att hitta den där perfekta balansen mellan arbete och fritid kan kännas som en riktig utmaning. Det är inget för alla, men för många blir rökpausen en liten men betydelsefull del av dagen; en stund för sig själv som nästan når rituella höjder.

Om detta låter bekant, så har du kommit rätt (om du inte röker så kan du scrolla vidare till nästa artikel). Här nedan kommer ett par tips som kan förvandla dina rökstunder från ”meh” till ”wow”! Det handlar om att införa det där lilla extra i vardagen som lyfter hela upplevelsen till en helt ny nivå.

Bli en rullmästare

För dem som söker det bästa inom naturlig och obearbetad rökningsupplevelse, är RAW rullpapper det ultimata valet. RAW har seglat fram som en favorit bland rökare, och det är inte svårt att förstå varför. Just det här med att mecka och förbereda den perfekta rullningen är en del av upplevelsen, det är i sig lite pyssligt och avslappnande och för det vill du gärna ha de rätta tillbehören och sitta bra till. Det är nämligen så att bästa resultatet blir om du rullar efter behov. Du får liksom en skräddarsydd rökupplevelse, på precis samma sätt som du kan få till den där ultimata espresson om du maler bönorna själv.

Du kan även snobba till det lite med papperet genom att skippa standardpappret och istället välja en premiumvariant som OCB. Tunt, fint och stiligt!

Accessoarerna gör mannen (och kvinnan)

En snygg askkopp, en tändare med en story och kanske kanske en cigarrkniv? Detaljerna som tar det hela till nästa nivå.

Fixa din rökvrå

Oavsett om det är balkongen eller en hörna i trädgården – skapa ditt eget lilla rökparadis. Mysigt, eller hur? Om du avsätter en särskild plats för din avkopplande rökpaus så kan du faktiskt bli ännu mer avkopplad, detta funkar eftersom du tränar hjärnan att slappna av på just den här platsen. Över tid så kommer hjärnan automatiskt gå in i avslappnings-mode bara du närmar dig din rökvrå.

Prova nya smaker: Naturellt är så klart mest klassiskt, men testa att experimentera lite. En touch av mint kanske? Eller varför inte några droppar fruktjuice? Det finns oändligt med smaker, och du vet ju inte om du hittat din favorit än, förrän du provat alla.

Kombinera med dryck

Handlar det om en rökpaus under arbetsdagen så rekommenderar vi så klart inte att ta en whisky till. Men om en paus i rökvrån är din kvällsritual, ja då är en bra single malt klockren ihop med ett par bloss. Kombon av alkohol och rökning är ju en klassiker! Men vad är det som gör att de passar så bra ihop? Jo, det handlar om smaker, stämning och den där speciella känslan som uppstår när två världar möts – på ett bra sätt.

Tid för reflektion

Skippa telefonen, lämna datorn vid skrivbordet och använd din paus till att reflektera. Det är en underskattad aktivitet, och faktiskt helt kritisk för mentalt välmående. Distrahera dig inte med skärmar eller böcker, sitt still, tänk och reflektera. Det är toppen, tro mig!

Föregående artikelInställda Och Försenade Flyg: Vad Ska Du Göra När Något Går Fel?
Nästa artikelVarför Är Snoppen Brunare Än Resten Av Kroppen?
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.