Sugen På Egen Falafel? Här Är Ett Recept I 5 Enkla Steg

1630
egen falafel

Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Det är dags att du gör falafel…

Har du någonsin provat göra egen falafel? Om du inte har det så är det banne mig hög tid. För det är typ veggomatens Rolls Royce!

Här är ett extremt enkelt recept till egen falafel, i 5 korta steg:

För egen falafel till 4 personer behöver du:

Ingredienser

  • 200g Okokta kikärtor, alltså inte de som finns på burk, utan torra
  • 1 Bit torrt toast-bröd som du bryter till halvstora bitar
  • 1 Gul lök
  • 4 Klyftor vitlök
  • Ett knippe persilja (bladpersilja, inte kruspersilja)
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 liter olja att fritera i (raps eller olivolja)

Redskap

  • Mixer (stav eller matberedare funkar lika bra)
  • En relativt stor kastrull

Så här gör du egen falafel

  1. Lägg kikärtorna i blöt minst 10h
  2. Mixa alla ingredienser till en jämn och grynig deg/smet
  3. Forma små bollar av smeten
  4. Värm oljan i kastrullen
  5. Fritera falafelbollarna i 4-5 minuter, eller tills de bli gyllenbruna

Servera med Hummus, yoghurtsås, stekt Halloumiost och sallad.

Too long didn’t read?

Kolla på videon här nedanför om du inte orkar läsa texten, eller om du vill ha allt extra tydligt förklarat.