Världens, till volymen, största byggnad stod färdig den 1a Juli i år, ett Kinesiskt shoppingcomplex

New Century Global Centre ligger i nya Tianfu, i Chengdu i Kina och är med sina 1.7 miljoner kvadratmeter, världens största byggnad. NCGC är ett multicomplex som innehåller shoppingcenter, kontor, konferensanläggning, skatepark och sist men inte minst en gigantisk artificiell badstrand!
För att göra byggnaden mer levande sitter det även en enorm skärm bortom vattnet som kommer visa soluppgångar och solnedgångar.

NCGC är ett extremt imponerande bygge som sammanställdes på endast 3 år. Byggnaden som NCGC knuffade ned från förstapltasen är Dubais internationella Flygterminal 3.

För att lättare kunna visualisera hur stort 1.7 miljoner kvadratmeter egentligen är så kan man jämföra det med 231 st allsvenska fotbollsplaner, eller 89st Gekås. Ett enormt monument för Kinas extrema expansionskraft.

Badstrand inomhus
NCGC rymmer bland annat en inomhusbadstrand
Föregående artikelVärldens djupaste pool – Nemo 33
Nästa artikelRoliga Recensioner På Amazon – Den Älskade Vargtröjan!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.