Varje Sekund föds det 4,3 barn i världen, och varje sekund dör det 2 personer

Ovanstående siffror är både fascinerande och skrämmande, de är många gånger svåra att greppa. Men för att göra det lättare att förstå så har en matematiker vid namn Brad Lyon tagit fram en simulering som visar alla världens födslar och dödsfall i realtid.
Notera dock att detta är en simulering som baseras på antal dödsfall per land och år. Det är alltså inte realtidsinformation. Men hastigheten och fördelningen av födslar och dödsfall är korrekt.
Klicka på knappen nedanför för att se simuleringen över alla som föds och dör, i realtid.

Till simuleringen

När man väl börjar titta på denna karta så är det otroligt svårt att sluta. Man se hur orter ploppar upp i en enorm hastighet och en morbid fascination får mig att ”bara titta lite till”, tills Sverige dyker upp. Obehagligt, men mycket intressant.

Hur många dör varje dag?

Varje dag dör 151 600 personer.

Hur många föds varje dag?

Varje dag föds 360 000 personer.

Sammanfattningsvis

Det du ser om du klickar på ovanstående länk är som sagt en simulering, men oavsett det så är det sjukt fascinerande att se alla dödsfall och födslar ploppa upp på kartan.

Föregående artikelVad kostar mest? Att producera GTA V eller sköta en riktig stad?
Nästa artikelHur hårt slår Stålmannen?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.