De senaste månaderna har det skrivits mycket om Google Glass, men vad är Google Glass? Hur mycket behöver man bry sig och är Google Glass 'The next big thing?'

Google Glass är kortfattat en dator som du har på huvudet. Men det är inte en tillräcklig förklaring för de som vill känna sig lite allmänbildade på området.

Vad är Google Glass?

Google Glass sitter på huvudet, precis som ett par glasögon (därav namnet 'Glass'”, skärmen sitter bara någon centimeter ifrån ögat och du styr den genom att prata med den, eller med hjälp av en pekplatta på sidan.

Vad kan Google Glass göra?

Du kan enkelt ta foton, filma och få vägbeskrivningar utan att behöva plocka upp din smartphone, det är en av de punkter som Google själva trycker hårt på, att slippa blanda in sin smartphone i olika situationer.

Med Google Glass så behöver du inte titta in i en smartphone-skärm för att ta en vacker bild, eller försöka hålla telefonen stadig för att filma, du behöver heller inte titta ned i en liten skärm för att se vart du skall gå för att komma till din destination, du kan göra allt detta utan att behöva plocka upp din telefon och, enligt Google, ”Förstöra ögonblicket”.

Än så länge är Google Glass väldigt nytt, och precis som med all ny teknik så kommer det expandera kraftigt och tusentals olika appar kommer med säkerhet att släppas under det första året.

Vad kommer Google Glass att kunna göra?

I framtiden så kommer säkerligen guide- och informationsfunktionen att bli ännu bättre, du kommer enkelt kunna fråga vad det är du tittar på om du håller i en insekt eller en dvd-film och omedelbart få detaljerad information så som recensioner, fakta och tips. Vi förutsätter att videofunktionen kommer att kunna användas till alla möjliga typer av appar, allt från träningsappar till spel och matlagning.

Vart kan jag köpa Google Glass?

Än så länge finns de inte tillgängliga för försäljning, de beräknas släppas under 2014. De exemplar som cirkulerar nu är utvecklar-exemplar som utvecklare fått ansöka om via Google.

Är det värt att köpa ett par när de släpps?

Vår rekommendation är att det inte är värt att köpa ett par direkt vid release, enligt Endgadgets recension (du hittar den nedan) så är de inte speciellt imponerade, och som med all ny teknik så tar det ofta ett par generationer innan det blir stort och innan alla barnsjukdomar har arbetats bort.

Google Glass, blir de 'The next big thing'?

I framtiden så kommer troligtvis så kallad 'Wearable Tech' att bli stort, många olika utvecklare arbetar i dagsläget på 'Smart Watches' en sorts hybrid mellan en klocka och en smartphone, och vi är övertygade om att även andra företag arbetar på sina egna varianter av Google Glass, kortfattat så är 'Wearable Tech' framtiden, men inte nödvändigtvis Google Glass som de ser ut just nu.

En tidig 'Promotion video'

Google Glass from Tehni Azhar on Vimeo.

Recension av Endgadet

 

Förhoppningsvis har vi besvarat frågan 'Vad är Google Glass?' och du bör nu veta mer än snittet om Google Glass.

Föregående artikelHur uppstår vind, och vad är vind egentligen?
Nästa artikelSnygga Träklockor från WeWood – en ”conversation starter”
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.