Apple CarPlay, ett steg mot smartare bilar, för att det inte räcker med smarta kylskåp, larm, telefoner och klockor

Om din första tanke när du läser det här är: ”Vad är Apple CarPlay?”, så behöver du inte känna dig dum, du är inte ensam.
I Mars presenterades Apple CarPlay, en lösning från Apple som låter dig koppla ihop din iPhone med din bil, syftet är att göra det lättare, och mindre distraherande, att använda din telefons funktioner när du kör.

Hur fungerar Apple CarPlay?

Med Apple CarPlay kopplar du ihop din iPhone med bilen och får på så sätt tillgång till de mest grundläggande funktionerna direkt på en skärm i bilen. Du interagerar med Apple CarPlay genom att nudda displayen (som på alla iOS-enheter), det du göra är att läsa meddelanden, svara i telefon och använda kart-appen. För att göra det hela enklare och smidigare så kan du även ge instruktioner med hjälp av Siri.

Kan man koppla ihop sin iPad med Apple CarPlay?

Nej. Enligt Apple så är endast iPhone kompatibel med Apple CarPlay.

Vilka bilar fungerar med Apple CarPlay?

Till en början så har Apple gått ihop med Ferrari, Mercedes och Volvo, och det blir lyxmodellerna av dessa märken som får stöd först. Men inom en snar framtid så kan vi förvänta oss att både fler märken och billigare modeller får stöd för Apple CarPlay. När det gäller smarta bilar så tyder allt på att utvecklingen kommer gå snabbt.

Här nedan är en kort presenationsvideo av Apple CarPlay från Volvo.
Och här hittar du Apples infosida om CarPlay

Föregående artikelPepsireklam chockar bussåkare – Garanterat underhållande
Nästa artikel16 Sanningar som låter som helt vanliga lögner
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.