Uber anlände till Stockholm i februari, och har sedan dess figurerat i tidningar och bloggar både på ämnena framgång och motgångar. Men hur fungerar Uber? Är det dyrt? Är det bra?

Ubers slogan är ”Everyone's Private Driver”, och det är precis vad de erbjuder.

Du bokar din resa via deras App och inom kort kommer någon form av svart lyxbil åkande för att plocka upp dig. Chauffören öppnar dörren för dig (de flesta i.a.f.) och du säger vart du vill åka.
När resan är slut så går du bara ur bilen, ingen betalning görs i bilen och du behöver inte vara nervös över vad du skall ge i dricks o.s.v. Resorna är alltid behagliga och i Appen ser du ett porträtt på chauffören som kommer plocka upp dig, vilket är en trevlig funktion, speciellt för Ubers kvinnliga kunder.

Tillgänglighet och enkelhet

Något som Uber aldrig kommer kunna konkurrera med de stora taxibolagen om är tillgänglighet, Taxi Stockholm har fler tusen bilar och du ser en 020-taxi runt varje gathörn. Men det betyder inte per automatik att det är svårt att få tag på en Uber, de har lite över 10 bilar i dagsläget och av alla resor jag bokat så har jag aldrig behöver vänta mer än någon minut på min bil. Anledningen är troligtvis att Ubers målgrupp inte är de generella taxi-åkarna, vilket gör att konkurrensen om bilar än så länge inte är något problem.

Vad kostar Uber? – Jämförelse med Taxi 020 och Uber

Här är samma beställning via Taxi 020's App och Uber Stockholm App.

Taxi 020

Prisexempel - Taxi 020
Prisexempel – Taxi 020

 

 

Uber

Prisexempel - Uber
Prisexempel – Uber

 

Man ser tydligt att prisskillnaden är obefintlig.
Dock så har Uber ett så kallat 'Dynamiskt prissättningssystem' som gör att om det är många som vill åka samtidigt i Stockholm så blir det dyrare att boka en bil, på grund av konkurrensen. Det gör att en resa lördag natt med största sannolikhet kommer att bli dyrare än en resa på en tisdagsförmiddag.

Har du åkt med Uber?

View Results

Loading ... Loading ...

Är Uber värt det?

Vi på Obsid gillar Uber, att åka taxi är inget som de flesta gör fler gör dagligen, och den marginella prisskillnaden mellan klassiska taxibolag och Uber gör att det är värt det att unna sig lite vardagslyx.

Här hittar du Ubers App.

Ubers officiella hemsida.

Föregående artikelHärligt annorlunda fakta om hår – Infographic
Nästa artikelMint Julep – En frisk sommardrink
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.