Luffarschack är en gammal klassiker, visserligen ett spel designat så att ingen kan vinna. I Tic tactics behöver du inte oroa dig för det

Tic Tactics är ett modernt och uppdaterat sätt att spela Luffarschack med både dina vänner och helt främmande människor via Game Centre.
Spelet baseras på 9 stora rutor(låt oss kalla dem Tiles) som vardera innehåller 9 små rutor (som vi kallar rutor). Vinnaren är den som får tre rutor i rad i tre Tiles i rad. Det låter mer komplicerat än det är.

Den stora twisten i Tic Tactics är att den Tile du flyttar din bricka ifrån blir den Tile som din motståndare måste välja en ruta i för att göra sitt nästa drag.
Så du kontrollerar din motståndare, och din motståndare kontrollerar dig. Det lägger grunden för en mängd olika strategier och spännande omgångar.

bra-spel-iphone
Enkel, ren design, ett modernt luffarschack

In App Purchase

Självklart så är In App Purchase en del i spelet, det är ju ändå 2013.
För att starta ett spel så betalar du med en låtsasvaluta, kallad ”Coins. Du tjänar in Coins genom att vinna matcher, eller så kan du så klart köpa dem.

Personligen börjar jag bli enormt trött på In App Purchase-trenden och betalar hellre 15kr direkt än behöver hantera diverse system för att få mig att köpa olika valutor, nycklar eller vad det nu är för något som håller en tillbaka.
Tyvärr ser jag inget som tyder på en trend mot fler premiumspel, utan vi verkar fast med Freemium-spel.

Slutsats

Tic Tactics känns nytt, fräscht och det är kul med en ny variant av en gammal klassiker.
Trots att spelet bygger på att du gör In App Purchases så håller det och är underhållande.
Det är dags för ett nytt viralt iPhonespel, vi har haft Wordfeud, Draw Something och Ruzzle. Kanske kan Tic Tactics vara julens spel att tävla med dina vänner i.

kul-spel-iphone
Luffarschack med strategi
Föregående artikelHur blir man mer produktiv? – Zeigarnik-effekten är svaret!
Nästa artikelJordnötssmöret motbevisar evolutionsteorin. Allt ställs på sin kant!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.