Kod är 10-talets ”Scrubs”

Att koda är något som blivit otroligt stort och ”household” de senaste åren. Jag skulle vilja likna det vid den enorma mainstream-ifieringen av läkaryrket som skedde i början av 2000-talet, allt till följd av tv-serien Scrubs. Kodare (precis som läkare) har dock funnits i många år, men den senaste tiden har intresset blossat upp, och förståelsen för vad man kan åstadkomma som kodare har öka rejält. Kanske till följd av filmen ”The Social Network”?

Om du är sugen på att lära dig lite om kod, men inte är så sugen på att plugga, då tycker jag du skall kolla in de här två programmen som gör det enkelt att lära sig koda, i alla fall grunderna.

Codecademy

Det lättaste sättet att lära sig något nytt är att göra det rent praktiskt. Kombinerar man praktiskt arbete med roliga incitament och ett pedagogiskt upplägg så lär man sig riktigt snabbt!
På bara några timmar kan du ha lärt dig grunderna i kod och om du kör på någon timme om dagen så kommer du kunna tillräckligt för att skapa en snygg hemsida på mindre än en vecka. Så pedagogiskt är Codecademy.

Vad kan man lära sig?

Kurserna som finns är allt från grunderna, HTML och CSS, till lite mer avancerade saker så som JavaScript och PHP. Alla kurser du kan se på bilden nedan är gratis, och kommer enligt Codecademy själva alltid att vara det.

lära sig koda gratis
lära sig koda gratis

Jag har själv kört Codecademy några timmar och det var oerhört lärorikt. Efter bara en timme hade jag lärt mig mer om kod än jag lärt mig sedan internet blev en Svensson-pryl.

 Code School

Codecademy och Code School är mer eller mindre identiska program för att lära sig koda. De har dock lite olika designer och Code School känns något mer ”köttigt”. Å andra sidan så är alla kurser i Code School inte gratis, så man kan förvänta sig en lite mer köttig produkt.

Program för att lära sig koda
Program för att lära sig koda

Slutligen

Oavsett om du väljer Codecademy eller Code School för att lära dig koda så kan jag garantera dig att du kommer bli överraskad över hur pedagogiskt det är, och hur enkelt det faktiskt kan vara att lära sig något som verkar rätt komplicerat.
Starta din nya karriär som supernörd nu!

Föregående artikelSpansk korvgryta – Enkelt och värmande
Nästa artikel11 Absurda hotellförmåner du inte trodde fanns
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.