Vad har världens dyraste spelproduktion lett till? Här är en sammanfattning av några av de största recensionerna av årets största spelsläpp, GTA V!

På releasedagen sålde GTA V för 3 gånger produktionskostnaden, en väl värd investering för Rock Star games. Men vad har världens hitintills dyraste spelproduktion gett oss? För er som fortfarande inte hunnit testa GTA V än så är här en kort summering av 3 stora recensioner.

Här är vår GTA V recension, en sammanfattning.

Meta Critic

Meta Critic är många gånger känt för att ge orättvisa recensioner då det är användarna själva som skapar det samlade betyget. Så man får alltid vara lite källkritisk när det gäller Meta Critic. Men oavsett det så är det en inflytelserik källa när det gäller betyg.

Recensionerna på Meta Critic berömmer framförallt spelvärldens enorma storlek och alla de olika aktiviteterna man kan ta del av. Sedan skriver de mycket om de välarbetade karaktärerna och hur de interagerar med varandra.

GTA V har 97 av 100 poäng på Meta Critic, en extremt bra poäng, få spel får ett så högt betyg.
Du kan läsa hela Meta Critics recension här.

meta-critic-review-gta-5

IGN

IGN (Imagine Games Network) har varit med länge, och deras recensioner citeras ofta i media.

Recensenten skriver en lång anekdot om en luftstrid där spelaren tar sig in i motståndarnas plan, dödar hela besättningen och sedan hoppar fallskärm från planet. Ett oförglömligt ögonblick och något som verkligen sätter en ny standard för ”Open world games”. Recensionen fokuserar mycket på variationen och det faktum att världen är oberäknelig.

Utöver variationen så uppskattar IGN även grafiken och den skarpa, satiriska humorn.

ign-recension-gta-5

Gamespot

Gamespots recension fokuserar mycket på den dynamik som kommer av 3 spelbara karaktärer och de härliga karaktärerna i sig, de är unika personligheter som man kommer minnas. Precis som de övriga så skriver Gamespot även om den enorma spelvärlden och variationen som finns där.

Du kan läsa hela Gamespots recension här.

gamespot-recension-gta-5

Slutsats

En ständigt återkommande punkt i alla recensionerna är GTA Vs välskrivna humor. Humorn varierar kraftigt mellan stereotyper, satir och udda karaktärer. Humorn har alltid varit bra, ändå sedan det allra första spelet för snart 15 år sedan och det är kul att se att fortsätter leverera svar satirisk humor på hög nivå.

Något som varit en av de svagare punkterna i spelen är variationen i uppdragen, men det märks att de jobbat hårt med detta i GTA V. Många av de bästa uppdragen är de där man hela tiden skiftar mellan de tre karaktärerna som utför olika uppgifter. Man känner att man får ta del av allt som händer och uppdragen är verkligen minnesvärda.

Slutligen så förtjänar de verkligen beröm för de tre huvudkaraktärerna, det är en unik trio. I alla tidigare GTA har man spelat en person, och den personen har sällan haft en speciellt intressant personlighet (förutom möjligtvis Tommy Vercetti från GTA Vice City), detta är ett stort steg framåt.

GTA 5 Recension
Allt är möjligt i Blaine County
GTA V Heist
Redo för Heist!
GTA 5 Recension
Något vi alla sett fram emot, biljakt på en bergssida i solnedgången.
GTA 5 Recension
GTA V är en enorm värld, med många fantastiska utsikter.

 

Föregående artikelÅrets Emmyvinnare (2013)
Nästa artikelFrukostens dag på Mc Donalds!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.