Ironiskt nog är Facebook Paper bättre på Facebook än Facebook

Som namnet antyder så är Facebooks nya tjänst är en nyhetsläsare. I grund och botten är Paper ett förenklat sätt att följa sina favorit-nyhetskanaler, personer och företag. Man kan kalla det en app för att sy ihop sin egen tidning.

De korta recensioner vi läst hitintills är överväldigande positiva, navigationen och sättet som informationen presteras på är ljusår för Facebook, något som i.o.f. inte är speciellt svårt att åstadkomma.
Utöver att läsa nyheter och följa personer och företag så kan man även se sitt nyhetsflöde från Facebook, och här var de flesta recensenter överens om att själva Facebook-funktionen är bättre i Paper än i Facebook-appen,
något som är minst sagt ironiskt.
Med största sannolikhet så är detta säkerligen bara ett sätt att testa hur väl olika funktioner fungerar och tas emot av användarna, istället för att göra en massa ändring i själva Facebook-appen som kanske ogillas, men det är åndå aningen ironiskt.

Vi skrev nyligen om det enda rätt sättet att konsumera nyheter på, genom en RSS-läsare. Kortfattat så är Paper mer eller mindre Facebooks svar på Appar som Flipboard, Digg Reader, Feedly med flera, och det skall bli kul att se vad de kan bidra med.
Allt fler siter och företag väljer att posta sina nyheter på Facebook, Twitter, Google+ etc. och allt fler väljer att konsumera nyheter via Sociala medier, så att appar som Paper skulle börja ploppa upp var bara en tidsfråga.

Här nedan är Papers lanseringsvideo, precis som i de flesta moderna appar så har knapparna fått lämna rum för enkla och praktiska Swipes, något jag personligen gillar betydligt mycket bättre än små knappar man hela tiden missar.

Den 3e Februari släpps Facebook Paper på iOS i USA. Det är oklart om Appen släpps samma dag i Sverige, om den dröjer så lär den dock inte dröja länge.

Introducing Paper from Facebook on Vimeo.

Föregående artikelGANT Rugger – Vår / Sommar 2014
Nästa artikel30 Roliga Shots – För att efter klockan 01:00 så är det inte roligt med öl längre
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.