Börja tidigt och investera smart…

Att vara i 20-års åldern är den bästa tiden i ditt liv att investera i din framtid. Du har kanske tagit examen från universitetet, och du kanske har ett jobb där du har en anständig lön. Vid denna tidpunkt finns det ingen make att behaga, inga lån att betala, skolavgifter eller underhåll att oroa sig för då dina barn ännu inte har fötts. På många sätt är detta den friaste tiden i ditt liv, och kanske den enda gången du någonsin kommer att vara fri från ansvar.

Kraften i sammansatt intresse

När du är i tjugoårsåldern är det väldigt lätt att bli självbelåten över att investera, för du tror att ditt liv just har börjat, så varför brådskan att börja stapla upp pengar för framtiden? Tyvärr kan en försening av att få dina ekonomiska handlingar tillsammans få långtgående konsekvenser.

Mitchell Bloom, en finansiell rådgivare, förklarar nedan vikten av att investera tidigt:
Låt oss säga att du investerar $ 300 per månad från 20 års ålder och slutar inte förrän du är 60 år gammal. Om du lyckades med en avkastning på 8 procent under den tiden skulle du ha mer än 1 miljon dollar bara på det kontot. Låt oss säga att du väntade tills du var 30 för att komma igång. När du fyllt 60 år har du då endast 440 445 dollar på ditt konto. De första tio åren som du missade har nu kostat dig mer än $ 550,000 i avkastning – även om du bara hoppade över $ 36,000 och tio års insättningar!'

Detta är magin av sammansatt intresse, något Albert Einstein en gång kallade världens åttonde underverk. Sammansatt ränta är den typ av ränta du får när räntan du tjänar på ditt sparande eller investeringar börjar byggas på sig själv.

investeringstips för unga män

Impuls är din fiende

Se investeringar som en del av en större finansiell plan. Att investera tidigt är ett stort steg för att skapa välstånd, men det är inte den ultimata vägen för att säkra din framtid. Du måste ta hand om dina utgiftsvanor eftersom du inte kan investera dig ur en dålig utgiftsvana. Du måste göra en medveten ansträngning för att minska din skuldackumulering och driva ett system av besparingar och en stram budgetering. På så sätt kan du förhindra slöseri.

Kontrollera din längtan efter risken

När du är ung kanske du har mer adrenalin och du tror att du skulle tjäna en förmögenhet med några investeringar. Men du är också mindre erfaren och utbildad inom investeringar. Så var alltid försiktig med mycket riskfyllda investeringar, till exempel kontrakt för skillnader (CFD) handel som är en mycket avancerad form av handel. Istället, köp helt enkelt välkända och stabila aktier på lång sikt…

investera pengar via mobilen

Ta kontroll över dina pengar

Om du är intresserad av att bygga välstånd när du är i tjugoårsåldern måste du börja tidigt i livet för att se pengar som ett verktyg och ta kontroll över det för att uppnå dina mål för en ekonomiskt säkrad framtid. Istället för att se pengar som lösningen på dina problem, betrakta det som ett verktyg du kan använda för att skapa den livsstil du vill ha genom smarta val inom besparingar, utgifter och investeringar.

Föregående artikel7 Förvirrande Saker Inom Mode – Fickor, Knappar, Sömmar…
Nästa artikelSå Bär Du En Kavajnål – 4 Tidlösa Stilar Och Tips!
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.