Betalt reklamsamarbete med bästatandblekning.se

Hur bleker man tänderna egentligen???

Alla vill så klart ha vita tänder, problemet är bara att om man vill ha naturligt vita tänder så måste man sköta dem perfekt från dagen då man tappar sina mjölktänder. Detta är något de flesta av oss tyvärr misslyckats med, av förklarliga skäl, jag menar, vilken 6-åring tänker på att vara noga med sin tandborstning och använda tandtråd om man vill ha vita tänder i 30-års-åldern? Ingen. Det är just därför som tandblekning är så populärt.

Vill du få vitare tänder så är det tandblekning som gäller. Att gnugga bananskal eller bakpulver på tänderna fungerar så klart inte, det är bara påhitt som Youtubers pushar för att få fler klick på sina videor. Tandblekning är en väletablerad industri just eftersom man behöver professionella produkter för att få effekt.

Tandblekning hemma eller hos tandläkare

De två primära alternativen du har om du vill ha vitare tänder är att bleka dem hemma eller hos tandläkare.

Tandblekning hos tandläkare

Gör du det hos tandläkaren så kostar det ungefär 3000kr. Behandlingen går till så att du först kommer på en undersökning där tandläkaren kontrollerar så att dina tänder klarar av att blekas. Sedan skapar tandläkaren en avgjutning av dina tänder som används för att forma din egen specialgjorda tandbleknings-skena. När du sedan kommer på återbesök en till två veckor senare så får du din skena och ett kit med tandblekningsgel (ofta bestående av karbamidperoxid eller väteperoxid, samt kaliumnitrat och flour). Efter det så fortsätter behandlingen hemma genom att du fyller skenan med gel och låter den sitta i munnen under några timmar, oftast över natten. Enligt tandläkare så är denna metod den säkraste och mest effektiva.

Att bleka tänderna hos tandläkaren kostar oftast 3000kr. Då får du skenan och ett kit med blekningsgel med dig hem.

bleka tänderna hemma eller hos tandläkare

Tandblekning hemma

Väljer du att bleka tänderna hemma så kan du välja mellan olika metoder, de vanligaste är tandblekningspenna och skena:

  • Beställer du en skena så får du hem ett kit med en skena i t.ex. silikon som du själv formar efter dina tänder. Det är alltså samma metod som hos tandläkaren, fast väldigt mycket billigare eftersom du gör det själv. Du får själv avgöra hur högt du värderar det professionella hantverket som tandläkaren lägger på din skena för att se om prisskillnaden är värt det. Skenan fyller du sedan med tandblekningsgel och låter den sitta i under några timmar, t.ex. under natten.
  • Med en tandblekningspenna är behandlingen lite enklare. Pennan innehåller ett skonsamt medel (ofta en mix av sodium och bikarbonat) som du enkelt stryker på tänderna ungefär som en tuschpenna.

Skena ger bäst resultat

Den metod som ger bäst och mest långvarig effekt är en så kallad tandblekning-skena. Antingen kan du gå till tandläkaren för att få en skena gjord eller så kan du beställa ett kit och göra en egen skena hemma.

Vill du prova bleka tänderna hemma?

Om du vill prova att bleka tänderna hemma så rekommenderar vi att du först kollar in Bästtandblekning.se, de jämför olika produkter för tandblekning och betygsätter dem. Det gör det enkelt för dig att hitta en passande produkt som fått bra betyg, så du inte slänger dina pengar i sjön.

bleka tänder tandläkare eller hemma

Sammanfattningsvis

Om du vill bleka tänderna så har du två alternativ, tandblekning hemma eller hos tandläkare.

Fördelen med att bleka tänderna via tandläkaren är att tandläkaren säkerställer att dina tänder är friska och inte kommer ta skada av blekningen. Du får även en professionellt gjord skena. Nackdelen är priset på ca 3000kr.

Fördelen med att bleka tänderna hemma är att det alltid är betydligt billigare. Och köper du en bra produkt och är noga när du formar din tandbleknings-skena så kan du få väldigt bra resultat. Nackdelen är att du inte har en tandläkare som först går igenom din mun och dina tänder.

Vilken metod du föredra är upp till dig. Men väljer du att bleka tänderna hemma så rekommenderar vi som sagt att du kollar upp lite recensioner och jämförelser av olika produkter, så du kan välja en bra och effektiv produkt.

Föregående artikelViktiga Tips För Att Leva Längre
Nästa artikelSå Blir Du En Bättre Investerare!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.