Hösten kan vara fantastiskt vacker, men den innebär också att solen försvinner, något som många har svårt att hantera

Med hösten kommer kortare dagar och mindre energi. Många mår sämre under hösten och det kan ofta vara svårt att få upp energin. Här är 4 tips på saker du kan göra för att slippa höstdepression

1: Ljus

Solen försvinner i 7 månader, men det betyder inte att du skall leva i mörker halva året. Under årets mörka månader så bör du tända ett drös lampor så fort du kliver innanför dörren hemma. Det kan låta lite ”o-grönt”, men ljus är extremt viktigt för humöret, äkta solljus eller inte. Att glida omkring hemma i en nedsläckt lägenhet som mest påminner om en grotta kommer knappast hjälpa dig hålla höstdepressionen borta.

För ett härligt ljusflöde så bör du ha många små lampor, alltså inte bara en 90W-lampa i hallen, utan 1-2 i fönstret, en i taket och någon på en hylla. Sprid ut ljuset och låt det flöda!

2: Motionera

Det har sagt så många gånger förut, men det tåls att sägas. Motionerar du regelbundet så kommer du må bättre, och om du vill slippa höstdepression så är det inget undantag.

slippa höstdepression
Ljus är ett viktigt redskap för att slippa höstdepression

3: Vänner

70% av alla minskar sitt umgänge när sommaren tar slut. Även om man inte har semester hela sommaren så tenderar de flesta att umgås mycket mer med sina vänner. Sluta inte med detta, en stor bidragande faktor till höstdepressionen är just att man plötsligt blir lite ensam. Umgås lika mycket året runt! Laga middag tillsammans! Varför inte göra en Texas chili tillsammans?

spansk korvgryta
Tappa inte kontakten med dina vänner bara för att det blir höst. Gör en korvgryta eller nått tillsammans!

4: Planera en resa

Att sätta sig och fantisera om ljus och värme kan göra underverk för motivationen och humöret. En resa som lockar längre fram kan ge dig motivationen du behöver för att härda ut genom höst- och vintermörkret.

När jag vill ha lite reseinspiration så brukar jag kolla in Supersavertravel, vita stränder och flashiga designhotell får alltid mitt humör att ljusna. Det finns en anledning till att en vit strand med turkost vatten är en av de vanligaste skärmsläckarna i västvärlden.

Vad är dina tips?

Tycker du, precis som de flesta, att det är jobbigt när hösten och mörkret kommer? Vad funkar för dig? Tycker du att vi har missat något klockrent tips? Skriv en kommentar!

Föregående artikelSå får du till en riktigt bra hisspitch! Sälj dig själv på 30 sekunder!
Nästa artikelThe Hobbit Battle For Five Armies Trailer
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.