Om målet med din träning är att gå ned i vikt så är du säkerligen intresserad av lite sköna tips på hur du kan öka fettförbränningen

Att öka fettförbränningen är väldigt inne just nu. Det cirkulerar dieter, piller och all annan möjlig idioti, fall inte för detta. Genvägar är sällsynta och när det gäller detta så finns det inga. Här är mina 3 tips för att öka fettförbränningen! Riktiga tips så klart.

1: Gruppträning

Det är inte många som verkligen ger sitt allt när det tränar själva. Vi har en mental spärr i oss som hela tiden försöker få oss att spara energi om vi inte är i stor fara. Det är därför du har svårt att sluta fokusera på hur trött du är när du är ute och springer.

Det bästa sättet att komma runt den här instinkten är att få kroppen att tänka på något annat, det är t.ex. därför det är lättare att springa med musik och ofta därför som det är lättare att ge sitt allt om det är tävling, man får något annat att fokusera på. Och när du kan ge ditt allt, då kan du också öka fettförbränningen!

Man kan dock inte ställa upp i tävlingar varje dag, men det närmaste man kan komma är ledarledda pass på gymmet, t.ex. Spinning, Grit eller Body Pump. Vill du så kan du alltid tävla med de andra deltagarna och få en känsla av vinst när du märker att du jobbar hårdare än någon annan. Det är inte vacker, men tävlingsinstinkten är sjukt effektiv.

2: Intervallöpning

En gammal klassiker när man pratar om att bränna fett är intervall-löpning, men varför? Syftet med intervaller är att få kroppen att jobba så hårt som möjligt och att verkligen ta ut sig, bli helt utpumpad. Just detta uppnår du vid väl genomförd intervall-löpning, vilket leder till att du ökar fettförbränningen.

En annan fördel med intervall-löpning är att det är ett mycket effektivt sätt att förbättra din kondition då kroppens syreupptagningsförmåga påverkas rejält.

Öka fettförbränningen med intervall-löpning!
Öka fettförbränningen med intervall-löpning!

3: HIIT

Om du vill öka fettförbränning men tycker löpning och gruppträning känns tråkigt eller töntigt, då är HIIT något för dig!

HIIT står för Högintensiv Intervallträning och går ut på att man kör allt vad man har under så kallade ”Arbetsintervaller” för att sedan vila under ”Vilointervaller”. Ett HIIT-pass är uppbyggt på hur länge man skall köra, och hur många intervaller man hinner med under den tiden. Vanligast är pass som är mellan 12-16 minuter långa, och efter den tiden så är man helt slut.

Det härliga med HIIT är just att det går snabbt och att man verkligen kört slut sig på den korta tiden.

Precis som med intervall-löpning så kan HIIT hjälpa dig öka fettförbränningen eftersom du tar ut dig så pass mycket. Kroppen fortsätter då att bränna fett långt efter att du avslutat ditt träningspass.

Behöver du en intervalltimer så kan du hitta en här, och här kan du läsa mer om HIIT.

Slutsats

Om du har som mål att öka fettförbränningen så finns det inga genvägar. Det finns inga magiska piller (som du inte tar skada av) och inga hejdundrande dieter som får fettet att rinna av. Som med allt som känns viktigt så måste man jobba hårt för att lyckas. Är du trött på att vara ”tjock” så är den enda utvägen helt enkelt att sluta vara en trött slöhög.

Föregående artikelIllusioner för öronen – Finns det?
Nästa artikelImpregnera sneakers? Så här tar du hand om dina sneakers!
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!