Hur ser egentligen genomsnittsmannen ut?

James Hamblin på 'The Atlantic' har skapat dessa kroppar baserat på en mängd antropologisk data med syftet är att avbilda genomsnittsmannen i 4 olika länder. I skapandet har James tittat på längd, hårfärg, vikt och kroppsbyggnad,
tråkigt nog finns inte Sverige representerat. Dock kan anta att vi har mest gemensamt med Nederländerna i i just detta utbud.

Som vi ser på bilden så skiljer sig den allmänna formen rätt så mycket. Japanerna är i överlägset bäst form och amerikanerna i överlägset sämst form. Egentligen inget vi inte hade kunnat gissa oss till, det som är intressant däremot är de olika nationaliteternas BMI.

  • USA – 29
  • Japan – 23.7
  • Nederländerna – 25.2
  • Frankrike – 25.6

BMI-Gränsen för Fetma går vid >30, något som genomsnittsamerikanen är farligt nära. Vilket i min mening är helt absurt. Att vara i inom ramarna för 'idealvikt' är självklart idealet. Att vara klassad som överviktig är inte bra på något sätt men med alla stillasittande arbeten och de hektiska liv folk lever idag så är det till viss del förståeligt. Men att snittmannen är på gränsen till fetma saknar logisk förklaring och är så absurt att man nästan borde be FN eller Nato att ingripa.

Japan är det enda landet som inte har en genomsnittsman vars BMI klassar honom som överviktig. Skönt att någon gör rätt i alla fall.

hur-ser-genomsnittsmannen-ut
Genomsnittsmannens kropp.

Källa: The Atlantic

Föregående artikelFlätade skärp – Dagens inspiration
Nästa artikelEldsprutande hipster filmad med 24 GoPro-kameror
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.