Mjukare leder och bättre immunförsvar…

Nyponpulver är ett kosttillskott som uppskattas då det innehåller mycket C-vitamin och antioxidanter. Nypon i sig är frukt som är rik på näring men knappast god i sitt naturliga tillstånd. Därför maler man nypon till ett pulver som är lätt att tillsätta i drycker, smoothies eller maten.

Här kan du läsa mer om varför det kan vara ett bra tillskott, fördelar med nyponpulver samt hur du hittar bästa pulvret.

Varför välja nyponpulver som man?

Män som behöver tillsätta vitaminer till kosten och tränar kan välja nyponpulver som alternativ. Bland annat tack vare då nypon anses förbättra rörelseförmågan i lederna. Det går att köpa pulvret online, bland annat från Bigheart. Du kan läsa om deras nyponpulver bäst i test för att hitta det som passar just dig.

Det är inte alltid lätt att få i sig tillräckligt med vitaminer som C-vitamin och oxidanter genom maten. Nackdelen med C-vitamin är att det är en värmekänslig vitamin. Det innebär att den lätt försvinner vid matlagning. Då kan det vara lättare att blanda tillsammans med eventuellt proteinpulver innan träning. Det går också att tillsätta till maten efter tillagning för att få i sig vitaminerna.

Vilka eventuella fördelar har nyponpulver?

Brist på C-vitamin kan leda till trötthet och svaghet, allvarligare brist på C-vitamin är mycket ovanligt i Sverige men kan leda till infektionskänslighet. Förutom C-vitamin innehåller nyponpulver även andra antioxidanter och mineraler.
En del upplever att leder känns mjukare och att det blir lättare att röra sig. Det är bra för immunförsvaret och kan minska risken för inflammationer. Kolesterolnivåerna kan sjunka om du samtidigt äter en allsidig kost. Det kan även bidra till att lättare gå ned i vikt.

För att få i dig lagom mängd är det enkelt att följa doseringen på förpackningen, då behöver du inte räkna ut om du får i dig för lite eller för mycket. Att få i sig för mycket nyponpulver är inte farligt men kan påverka magen.

Hur väljer man rätt nyponpulver?

Det är bra att välja etablerade varumärken som håller hög kvalitet. Fördelen med att läsa tester är att det ger en bättre bild över olika produkter.

Beroende på hur du föredrar att blanda pulvret kan det även vara bra att utgå från hur pulvret är malet. Mer finmalet är lättare att blanda i mat eller dryck. En del tycker om att bara blanda med vatten för att få sin vitaminkick. Väljer du en produkt som är ekologisk och vildvuxen innehåller den i regel mycket näring.

Du med fördel välja ett pulver som kräver lägre dosering. Då räcker pulvret längre och du får mer för pengarna. Tänk på att sockerfria produkter innehåller sötning för att få en behagligare smak.

Föregående artikelNamn På Olika Skor – Alla Olika Skor Samlade I En Infografik
Nästa artikel19 Roliga Fakta Om Tänder Och Tandvård – Visste Du Det Här?
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!