Fillers handlar inte bara om att förstora läpparna…

Tiderna förändras. Ansiktsfillers är dubbelt så populära bland män idag, jämfört med för femton år sedan. 
Det är lätt att man associerar ansiktsfillers med en skönhetsbehandling för kvinnor, men precis som för kvinnor, sjunker även mannens hudkvalité. Mer om detta nedan.

Kroppens Kollagen gör fillers för män, populärt

Vad är det som gör att ansiktet förändras med åldern? 
Anledningen till varför ansiktet föråldras hos kvinnor liksom män är kollagenet. Kollagen är en viktig del av din hudstruktur. Det bildar ett nät av fibrer i din hud som fungerar som en sorts grund. I ung hud är detta kollagennät intakt och huden förblir fuktad och elastisk. Över tiden försvagas stödstrukturen och huden förlorar sin elasticitet. När kollagenstödet bryts ner, tonas ansiktet ner. När vi använder våra ansiktsmuskler (när vi ler exempelvis) spänns kollagenet i huden. Med tiden påfrestas huden och bidrar till ansiktslinjer och rynkor. Och det är just av denna anledning som våra ansiktet förändras med åldern, lika mycket hos kvinnor som män.

Källa: National Center for Biotechnology Information – Skin anti-aging strategies

Fillers för alla män

Ansiktsbehandlingar med fillers kräver minimala ingrepp vilket gör att man på ett säkert och effektivt sätt kan behandla och fylla ut rynkor, djupa fåror samt fördela volymer i ansiktet. Man kan alltså behandla olika typer av åldrande tecken i människans ansikte.
För inte så många år sedan var kosmetisk behandling främst aktuellt för kvinnor. Idag är det väldigt vanligt att män hör av sig för att få hjälp med att kosmetiskt, uppnå sin fulla potential. Nästan lika ofta som kvinnor gör. Fillerstrenden hos män är på väg upp, och med tanke på att män, idag, fortfarande är mindre benägna att göra kirurgiska ansiktslyft/ingrepp, än vad kvinnor är, är fillers ett utmärkt alternativ för att förbättra sitt utseende. Och detta på nolltid.
Det är inte bara äldre herrar som går på fillersbehandlingar. Många yngre män väljer att ta ett par behandlingar i motverkande syfte. Genom att tillsätta volym som stretchar ut huden, är det faktiskt möjligt att fördröja rynkbildningen. Rätt fillerbehandling kommer att alltså avvärja utvecklingen av nya linjer, rynkor och andra veck, och till och med återställa fyllnadsgraden, i tex läpparna, totalt.

Exempel på män som gjort fillers

Här nedanför är 3 exempel från män som gjort fillersbehandlingar. Som du ser så handlar inte fillers bara om att få stora läppar.

fillers för män exempel 3 fillers för män exempel 2 fillers för män exempel 1

Bilderna är tagna från Laser Center i Solna, i Stockholm. En klinik som länge jobbat med fillers och andra skönhetsbehandlingar.

Fillers för män är här för att stanna

Fillers har revolutionerat hela anti-ageing-området. Trots att åldrande är ett biologiskt naturligt fenomen så pågår åldringsprocessen sällan enhetligt på alla områden i ansiktet. Män är inget undantag. Underhudsfettet och kollagenet i ansiktet består av mer än bara ett enda enhetligt lager. Fettet har flera indelade lager och varje enskilt lager hos en och samma individ, föråldras i olika takt. Och det är just det som gör det så komplext, men är också en anledning till att behovet av fillers är stort. Tidigare har kvinnor varit den självklara målgruppen för fillerbehandlingar. Idag är det lika vanligt att män väljer att behandla sig. Största anledningen till detta är att män blir allt mer måna om sitt utseende och inser vilken inverkar det har på självförtroende. Fillers för män är idag oerhört vanligt, relativt smärtfritt och riktigt effektivt.

Föregående artikelSvar På Svåra Intervjufrågor – 5 Av De Absolut Värsta!
Nästa artikelVad Skiljer Ekologiskt Te Från Vanligt Te? – Finns Det Några Fördelar?
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.