Lite intressant fakta om golf…

Golf är en av världens mest populära sporter. Bara i USA är det en årlig industri som omsätter 70 miljarder dollar, och har 24,1 miljoner spelare. Sporten kräver inte någon större fysisk ansträngning, och kan spelas professionellt på högsta nivå av personer som är överviktiga, skadade eller egentligen inte ett dugg atletiska. Det finns dock en detalj som gör att inte vem som helst kan bli golfstjärna. Golf är svårt.

Det kräver mycket träning och skicklighet för att uppnå den kompetens som innebär att man kan tävla på hög nivå. Det kräver en viss fysisk ansträngning och samordning, och det är erkänt som sport av idrottsföretag, idrottsföreningar, fans, media och annat. Dessutom är golf med i de olympiska spelen, så det är ingen tvekan om att det faktiskt är en sport.

Högre kaloriförbränning

Sanningen är faktiskt att golfare bränner fler kalorier än i många andra sporter. Att gå och bära sin golfbag på golfbanan när man spelar bränner i genomsnitt 360 kalorier per timme, vilket är mer än till exempel att spela pingis eller att cykla. På en niohålsbana blir det ungefär 720 kalorier. Om man använder en vagn för att dra klubborna när man spelar golf, minskar dock antalet kalorier som förbränns med hela 42% procent.

Golf är alltså en perfekt sport för män som inte egentligen gillar att sporta. Sporten har miljontals fans, och de flesta stora evenemang sänds på TV. Dessutom kan man självklart betta på de flesta händelser inom golf. Betting på sport är oerhört vanligt, och golf är en av de mest populära sporterna att spela på.

golf information

Golf kräver samordnad muskelanvändning. När man svingar klubban använder man 17 muskelgrupper i den samordnade rörelsen av händer, handleder, armar, buken och benen enligt en studie i British Medical Journal. Därför leder fysisk träning leder självklart till förbättring av prestationen även när man spelar golf. De flesta professionella spelarna har ett strikt träningsschema, med både styrketräning och kondition. Tiger Woods, den rikaste idrottsmannen i historien, tränar hårt och ofta på gymmet.

Skador bland golfare

Men golfspelande kan även leda till skador. Golf är så fysiskt krävande att upp till 62 procent av amatörgolfare och cirka 88 procent av professionella golfare drabbas av skador varje år. Det leder ofta till problem i armbågarna, handlederna, händerna eller axlarna. Det kan man å andra sidan även råka ut för när man sitter vid ett skrivbord hela dagen, eller om man lyfter en tung låda på ett felaktigt sätt.

Golf är alltså en perfekt sport för de som inte vill svettas eller blir andfådda när de motionerar. Professionella golfare är ibland överviktiga, gamla eller ur form, och deras caddies kan bära utrustningen åt dem. Man slipper springa eller hoppa, och stjärnor som Ben Hogan, Arnold Palmer och Fuzzy Zoeller har både rökt och druckit medan de spelade.

golf fakta

Visste du att…

  • Golf var förbjuder i Skottland år 1457 eftersom kung James II oroade sig för att befolkningen var för distraherad av spelet.
  • Tiger Woods 2009 blev den första idrottaren att tjäna en miljard dollar i prispengar och sponsring, vilket gör honom till den rikaste idrottsmannen genom tiderna.
  • Högsta domstolen röstade 7-2 i PGA Tour v. Martin (2001) att tillåta golfare att använda en vagn istället för att gå på banan, eftersom det inte skulle ”väsentligt förändra naturen” i spelet.
Föregående artikelRätt Skor För Rätt Tillfällen – Några Korta Tips
Nästa artikel5 Saker Att Underhålla Dig Med En Tråkig Dag
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!