Är du rastlös? Res dig från soffan och bränn 100 kalorier!

Träning måste vara ett av de mest omskrivna ämnena, alla vill ju vara smala och vältränade. Men det är långt ifrån alla som är beredda att anstränga sig för att nå dit. Folk har helt enkelt inte ”ork”.

Vad är ork?

Jag skulle vilja förklara det så här:

Motivation + Tid = Ork

Tid handlar bara om prioritering, så det kortet kan man tyvärr inte spela.
Bristande motivation däremot är knepigare. Det är en mycket vanlig orsak, och tyvärr också en som är ganska svår att lösa. Men tack och lov så har tusentals undersökningar och studier gjort på ämnet motivation, och jag har märkt en sak som sticker ut.

Ett knep för att motivera

Om du jämför prestationen hos två personer, en av dem vet vad de skall göra och vad det kommer resultera i. Den andra vet inte exakt vad den skall göra, och inte heller vad det kommer ge för resultat. Vem tror du kommer nå bäst resultat?
Att veta vad man skall göra, och vad det resulterar i ger en enorm boost i motivation för de allra flesta.

Varför? Människor är bekväma, vi vill inte slösa på energi och tid, om vi inte vet vad något kommer ge oss, så är vi mindre benägna att anstränga oss. Men vad har det med att bränna 100 kalorier att göra?

Ett enkelt schema för att Bränna 100 kalorier snabbt

För att du lättare skall hitta motivation till att motionera så har jag satt ihop två enkla och snabba sätt att bränna 100 kalorier på, och det bästa av allt. Du kan göra dem var som helst!

brann-100-kalorier-snabbt

Föregående artikelStockholm är världens bästa stad! Här är den oväntade förklaringen
Nästa artikelHerrmode Sommar 2014 – Lacoste och Zara kör avslappnat och klassiskt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.