Visst vore det nice om livet var harmoniskt???

Vill du ha ett liv i harmoni? Då är det här är 4 viktiga livsläxor som du bör läsa och ta till dig av. Det är inte lätt att ändra sin inställning och sin livsstil, men att börja är allt!

1: Jämför inte

Något de allra flesta tyvärr gör regelbundet är att jämföra sitt liv och sin livssituation med andra. Det är svårt att inte göra det, för hur skall man annars få ett hum om ”hur det går i livet”?
Det resonemanget är en spiral ned i stress.

För att få perspektiv på ditt liv och hur det går så skall du alltid jämföra dig själv med dig själv för 2-5 år sedan. Alla har unika livshistorier och du vet bara en bråkdel om människorna omkring dig, även om du tror dig veta ”allt” om dem. Så det blir aldrig rättvist att jämföra sig med andra, jämför dig istället med dig själv.

2: Analysera inte för mycket

Det är lätt att tänka ”jag undrar vad det här innebär” eller ”undrar vad som hade hänt om jag hade gjort så istället”. Det finns ingen anledning att överanalysera allt som varit eller som händer. Så länge man hela tiden anstränger sig för att göra sitt bästa så kommer det alltid att dyka upp nya möjligheter och nya spännande saker att lägga sin energi på.

viktiga livsläxor
Sitt inte och fundera över allt som kunde ha varit. Fokusera på nuet och ansträng dig för en bättre morgondag

3: Kör bara

Kanske den viktigaste av alla viktiga livsläxor. Den dagen du inser att du alltid bara skall göra det du vet att du borde göra, den dagen kommer du märka enorm skillnad i livet. Att bara köra och få det som borde göras gjort är ett ständigt återkommande karaktärsdrag hos framgångsrika och lyckliga människor. Skjut inte upp saker, gör dem bara.

4: Ditt ansvar

Glöm aldrig att du är 100% ansvarig för din egen lycka. Ingen kan läsa dina tankar och alla är vi precis lika angelägna om att vara lyckliga. Så om du tycker att det är svårt att hinna göra både dig själv och andra lycklig, tror du då att någon annan har tid att ansvara för din lycka?

Fler tips på hur du kan leva ett lyckligare liv

Det finns mängder av bra böcker på ämnet självförverkligande och personlig utveckling, men nej, givetvis handlar ingen av dem om att du ska ut i djungeln och trycka i dig ayahuasca, sånt är bara idiotiskt påhitt skapat av folk som inte klarar av att ta tag i saker på riktigt. Självförverkligande och personlig utveckling handlar primärt om punkt 3 som vi nämnde ovan: Att göra det man vet att man borde göra. Fokuserar du på det, och att inte ödsla energi på onödiga saker, så kommer du leva ett lyckligt och tillfredställande liv.

Här är de tre bästa böckerna på ämnet:

  1. Eat That Frog
  2. Atomic Habits
  3. Getting Things Done

Givetvis kan du även lyssna på dessa böcker på Nextory eller BookBeat.

4 viktiga livsläxor

Lycka till med din personlig utveckling!

Föregående artikelSå Förbättrar Du Din Kreditvärdighet
Nästa artikel3 Olika Typer Av Skjortor Alla Män Behöver I Sin Garderob
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.