Vad händer i hjärnan när vi ljuger?

Att ljuga faller sig naturligt för vissa, för andra innebär det svettningar, tunghäfta och stirrig blick. Men vad är det som händer i hjärnan när man lljuger? Hur ser psykologin bakom att ljuga ut?

Här är en rätt mastig infographic om lögner och vad som händer i hjärnan (och andra delar av kroppen) när vi ljuger. Kom ihåg bara att inte läsa in i detta allt för mycket, många gånger kan någon som talar sanning känna sig pressad eller orättvist förhörd, då är risken stor att denne uppvisar dessa ”symptom”/ledtrådar även fast allt han/hon säger är sant. Det är en minst sagt obekväm situation, och troligtvis en vanlig orsak till bråk i hemmet.

5 Snabba om Psykologin bakom att ljuga

  1. Folk ljuger i snitt ca 1-2 gånger per dag
  2. Mytomaners hjärna skiljer sig faktiskt från vanliga människors
  3. När du ljuger så kan man se små ledtrådar i hur dina ögon rör sig
  4. 27% Anser att läkare är benägna att ljuga i arbetet, ställer man samma fråga om politiker så är svaret 94%!
  5. Fötterna är oftast den största ledtråden till om någon ljuger eller inte, fötterna är den kroppsdel som reagerar snabbast på yttre hot, därför är de mer benägna att följa impulser
psykologin bakom att ljuga
Psykologin bakom att ljuga
Föregående artikelKim Jong-Un och Dennis Rodman i ett helt bananas spel
Nästa artikelTar du tillvara på tiden?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.