Använder ni ofta brainstorming på din arbetsplats? Det kanske är dags att sluta…

Sedan mellanstadiet har termen Brainstorming florerat med jämna mellanrum. Men funkar det? Är det verkligen en bra metod?

En ”ny” metod som påminner lite om den klassiska hjärnstormen är Brainswarming, en metod som bättre främjar olika personlighetstyper och olika typer av kreativt tänkande. Varför skriver jag egentligen om det här då? Ja, för det första så kan det ge dig en riktigt bra chans till att glänsa lite på jobbet. För det andra så är det ju intressant med saker som kan hjälpa till med kreativiteten.

Vad är Brainswarming

Brainswarming går ut på att istället för att prata öppet om olika idéer hej vilt så skriver man ut målet, och olika möjliga metoder/verktyg för att nå dit, därefter skriver folk olika typer av kopplingar, antingen till lösningen, eller till metoderna. Förr eller senare så kommer botten och toppen att mötas.

Det är lite knepigt att förklara vad Brainswarming är och hur det funkar, så min rekommendation är att kolla på videon nedanför istället.

Brainstorming vs Brainswarming

Föregående artikelKan man glömma dåliga minnen? En bra fråga!
Nästa artikelVärldens förändring sedan DU föddes – En hel del har hänt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.