Så kan du få lite mer harmoni i hemmet…

Har du ordentligt tittat dig omkring hemma på sistone? Idag, mer än någonsin förr, har vi prylar och gadgets för nästan allt. En tv-uppsättning har numera minst tre fjärrkontroller, varenda teknologisk utrustning har laddare och sladdar och adapters, och papper och mappar ligger i drösvis och högar. Det finns dock sätt att göra tillvaron lite mer organiserad och välstädad, vilket kan hjälpa med sinnesron – speciellt efter en lång och tung dag på jobbet.

Trots att teknologin har fått oss att investera i fler prylar och saker som skräpar i hemmet, kan den även hjälpa oss att bli av med sådant som inte är nödvändigt. Vi tar en titt på några exempel där detta är möjligt.

rent och fint hem
Alla bör sträva ha sitt hem fint, städat och så prylfritt som möjligt.

Prylar med multifunktioner

Visst, det låter kanske konstigt att köpa prylar för att bli av med prylar, men om man skaffar prylar som kan göra fler saker så betyder det att man behöver färre av dem i längden. Många av er har säkert hört talas om trendiga termen IoT – eller Internet of Things – där produkter genom sensorer är uppkopplade och sammansvetsade med internet, och har kapaciteten att lära sig om dina vanor och göra saker åt dig.

Denna hel-integration gör livet inte bara lättare och mer tidseffektivt, utan även mer städat. Kylskåp kommer göra sådant som shoppinglistor och pennor helt betydelselösa, då de skapar den genom att veta vad du har slut på och vilka produkter som passerat sitt bäst före-datum, och högtalare kommer kunna ge internet-uppkoppling, och bredband i ett, så att du slipper alla boxar.

sladdar stökigt
Sladdar = stress.

Betalningslösningar

Plånböcker och kreditkort kommer snart vara ett minne blott. Du kan hoppa på tåget redan nu genom att digitalisera hela din plånbok och ditt spenderande, vilket gör att du aldrig behöver leta efter en borttappad portmonnä igen. Det första du ska göra är att lägga till alla dina kort i mobilens så kallade plånbok, så att när du är ute på studs bara kan använda mobilens avläsare för att köpa varor.

Detta fungerar endast när det finns avläsare, så när du gör köp online behövs andra lösningar. Här gör e-plånböckerna entré. Neteller och Skrill är de absolut populäraste, där överföringar går på endast någon minut – utan att behöva använda vare sig bank eller kort.

Gå trådlöst

Något som stressar de flesta är antalet sladdar och laddare som ligger och trasslar hemma, men med trådlöshetens framfart innebär det att detta problem snart kommer vara utdött. Det finns dock många produkter som fortfarande använder sladdar, så börja redan nu med att byta ut dina kabelsaker. Nya mobiltelefoner är praktexempel på en produkt som nu inte behöver laddas med sladd – utan laddas fjärrkontrollerat över bluetooth.

Detta gäller även hörlurar som populära Beats by Dr Dre, samt övrig hemelektronik som snart kommer kunna fungera med hjälp av förnybar och sladdlös energi. Livet kan med några enkla steg helt enkelt bli mycket, mycket lättare.

Föregående artikelResor Man Måste Göra Innan Man Dör – 5 Odödliga Teman
Nästa artikelEtt Attefallshus På 30 Kvadrat Kan Ge Dig Lite Lugn På Storhelgerna
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!