Detaljerna som gör skillnad

Nästan varje dag känner jag en viss frustration inför att behöva ”klicka” mig in och ut ur appar och funktioner när jag sitter på tunnelbanan eller sitter på ett café och jobbar med telefonen som verktyg. Jag använder osedvanligt många olika appar, och behöver göra det i arbetet, så det är inget lyxproblem heller, utan frustrerande moment i vardagen.

Ofta har jag tänkt, ”Måste det vara så här?”. Men vad skulle vara lösningen egentligen? Allt kan ju inte bara ligga på hemskärmen i en stor kaozartad hög och även om man bara hade allt i en app så skulle man behöva klicka sig runt i oändlighet i den appen.

Enter 3D-Touch

Igår presenterade Apple sina nya enheter, iPad Pro, Nya Apple Tv och så iPhone 6s och 6s Plus. Allt såg riktigt nice ut, och förbättringarna av Apple Tv var både välbehövda och riktigt riktigt bra.
Men det som fångade min uppmärksamhet mest var 3D-Touch, just för att jag vet hur mycket det kommer förenkla min och många andras vardag. Mer än man kan kan tro vid första anblick.

Apple 3D-touch
Apples stora styrka är de många detaljerna som tillsammans gör produkterna unika

De små sakerna går ofta inte att förklara

Ett stort ”problem” som Apple alltid haft har är att det som gör deras produkter unika är att det är en kombination av många små detaljer. Detaljer som om de bara står för sig själva så låter de inte så imponerande. Men om du faktiskt använder enheten ett tag så kommer du märka hur väl alla detaljer jobbar ihop, och då kommer du förstå det briljanta i det.

4 eller 6 GB Ram?

Men när man står och väljer mellan en PC och en Mac och informationen man kan läsa sig till är 6gb Ram eller 4gb Ram, då känns det inte så värdefull att man kan använda 3 fingrar för att swipea mellan program, den spontana reaktionen är ofta: ”ähh, vad skall jag med det till, 2gb Ram är ju en stor skillnad!”.

Så, som sagt, detaljerna är svåra att förklara men lätta att uppleva. Och 3D-Touch är precis en sån detalj som gör stor skillnad men är svår att förklara. Det kan låta banalt när man säger det: ”Du kan trycka lite hårdare på appikonerna och få upp alternativ, eller trycka lite hårdare på ett mail för att läsa det utan att det markeras som läst, smart va?!”. Men när man väl använder det så kommer man märka att hela känslan är annorlunda.

Självklart för användare, svårsålt till skeptiker

Så precis som alltid så blir iPhone mer användbar tack vare en liten detalj. En detalj som säkerligen är svårsåld till en skeptiker men som kommer kännas självklar och extremt uppskattad av användarna

Senare i September släpps telefonen och då ser jag fram emot att slippa hålla på och ”klicka” mig in och ut mellan appar, funktioner, mail, sms etc. etc. etc.

Föregående artikelHell’s Club – Arnold Skjuter Pachino, Travolta Gråter
Nästa artikelSouth Park Säsong 19, Utan Fucking Fördröjning! – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.